• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Temperatura silnika.

rigobert napisał:
Konrado napisał:
Widze ile jezdze i ile mi spala samochod. Widze ile km przejade na pelnym baku
Czyli tzw. metoda "na oko" 8)
Sugerowałbym dokładniejsze pomiary...

Co mi dadza dokladniejsze pomiary??? Moglbym sie pomylic o 0,x a nie o pare litrow... A co masz na mysli piszac dokladniejsze pomiary?

Kurcze panowie widze ze sie zaczna ostra wymiana zdan :) powiem tyle jak ktos jezdzi swoim autem czesto to chyba wie mniej wiecej ile spala i czy spala mniej czy wiecej i tyle !!!

No ja juz dzisaj moge powiedziec ze zszed mi ze spalaniem okolo 10\9 litrow po miescie dzisaj walnalem 80 km a zatankowalem 10 litrow i nawet jeszcze tego nie wyjezdzilem i tyle :) co mnie bardzo cieszy bo palil okolo 13 - 14 wiec spro zszedl.

OJ OJ do rezerwy jeszcze daleko ale dopiero dzisaj dobilem do tego co mialem wczesniej czyli 120 km na 10 litrach. To nie ma zle :D

DDEvil napisał:
ale dopiero dzisaj dobilem do tego co mialem wczesniej czyli 120 km na 10 litrach
Nie traktuj tego jako złośliwości, ale po czym to poznałeś. Chyba po wskazówce mniej więcej w tym samym miejscu, a to mniej więcej to może być spokojnie 2l różnicy.
Jedyny i w pełni miarodajny sposób, to tak jak napisał Konrado lanie pod korek i dokładne liczenie. Ja licze do 2 miejsc po przecinku..
W każdym razie gratuluje udanego "zbijania" spalanej benzyny. :D

nietraktuje tego jak zlosliwosc ani tez co do joty tego nie licze jak wyjezdze to co mam to bede tankowal zas do pelna to bede wiedzial dokladnie ale nawet nie patrze ze do tego samego miejsc a wskazowke mam nawet okolo 1mm ponad to co mialem a mialem pol baku jak dolewalem 10 l

widze Konrado ze bardzo starasz sie mi zycie uprzykszyc :D ale spoko nie no powiem tyle przed wymiana termostatu na polowie baku zrobilem 154 km a teraz to anpewno stanowczo mniej i tyle :P nawet jak mnie to oklamuje to wole zyc w nieswiadomosci :D a jak wyjezdze te pol baku to zas se naleje do pelna i bede mial dokladniejsze pomiary :P Pozdrawiam

DDEvil napisał:
przed wymiana termostatu na polowie baku zrobilem 154 km
:shock:
To faktycznie Ci nieźle żarła. U mnie jak jest 250km w połowie baku to panikuje...
Jak będziesz wiedział dokładnie ile teraz pije to daj znać.

no zobacze il e zrobie teraz na tej polowce bo tak prawie mam minimalnie wiecej jak polowe baku. ale pewnie troche to potrwa bo teraz to nia jezdze tylko do pracy i spowrotem bo nawet nie mam czasu sie gdzies dlaej wybrac.

a mnie interesuje czy to bedzie czujnik temperatury czy termostat, poniewz w miarę szybko auto mi sie rozgrzewa ale tylko do 60 stopni, a gdy ją osiągnie załącza się wentylator

Powiem tyle raz mi sie to zdazylo ale tylko raz a odkad wyminilem termostat to jest w porzadku. Pozatym poczytaj caly ten temat a sie dowiesz jak sprawdzic czy masz dobry termostat i zastosuj sie do wskazowek ktore tutaj znajdziesz :D pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót