• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Temp. silnika na zegarach 2.0 200

phanteon

Nowy
Auto
jeszcze brak
Dobry z wieczora

2 tys km za mna, temp trzymala sie w srodku skali, czyli "po bozemu".

Dzis 120 km po wioskowych krajowkach, wiec A, 60-100 czesto na zeglowaniu, srednia 7.2 - ale nie chcial sie dogrzac. 14 st na zewnatrz, 20 w srodku na samym nawiewie. Od momentu zauwazenia "niedogrzania" przez jakies 20 km poruszalem sie juz troche wolniej, bez zeglowania i praktycznie wylaczonym nawiewem i nadal nie dobil do srodka skali.

Z ciekawosci sprawdzilem plyn chlodniczy i w lewym z 0.5cm ponizej max, lewy full.

Nie chce mi sie wierzyc, ze nowoczesna tb nie moze sie dogrzac przy 14 st i lekki ogrzewaniu w srodku.

W 2.0 280km i 2.9 510km tez czesto brakuje 1'kreski' do srodka skali.

Poza tym to temperatura oleju w silniku, nie płynu jest pokazywana na tej skali.

Przy niższych temperaturach tak będzie.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Jesli to temperatura oleju to wszystko ok i "siara" z mojej strony. Jednak w dobie aut, ktore nie maja czesto nawet wskaznika temp wody, niespodziewalem sie wskaznika temperatury oleju.

W takim razie czy gdzies mozna podejrzec temperature wody na zegarach?

Srodkowe wskazanie to dla oleju 90 czy 100 stopni?

Sam nie wiem kogo za to winić dealera czy użytkownika, okazuje się iż dla wielu odczytanie ikon przy licznikach to problem, przeczytanie instrukcji to problem.

Jeśli chodzi o temp płynu, to na zegarach nigdzie tego nie zobaczysz. Może koledzy mnie poprawią jeśli się mylę, ale te dane powinny być w obd , dostępne przez złącze diagnostyczne plus program.

Trzy czy cztery kreski to normalne wskazanie, zależne od temp. I stylu jazdy. Nie ma się czym przejmować.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót