Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??

Jaki olej byś wybrał/wybrała?

• Motul

Głosów: 49 22.0%
  • Vavoline

Głosów: 39 17.5%
  • Castrol

Głosów: 7 3.1%
  • PENRITE

Głosów: 12 5.4%
  • MILLERS OILS

Głosów: 34 15.2%
  • Selenia

Głosów: 14 6.3%
  • Yacco Lube

Głosów: 1 0.4%
  • Texaco

Głosów: 1 0.4%
  • Total

Głosów: 3 1.3%
  • Mobil

Głosów: 4 1.8%
  • RAVENOL

Głosów: 14 6.3%
  • Shell

Głosów: 16 7.2%
  • Fuchs

Głosów: 4 1.8%
  • Midland

Głosów: 0 0.0%
  • Eurol

Głosów: 9 4.0%
  • Liqui Moly

Głosów: 16 7.2%

• Łącznie głosujących
    223
Chłopie, co masz napisane w instrukcji? Znajdź, przeczytaj i taki wlej. Tyle w temacie.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

W temacie rzeka o oleju masz wsyzstko na temat TSa i oleju ja sie skusilem i w 2 dni na spokojnie przeczytałem :)

Generalnie wg ksiazki 10w40 dobrej jakosci , jak lubisz szybka jazde 10w60/

Ja leje valvoline maxlife a do 147 1,6 zony motula. Obydwa chwalone na forum.

10w40 kolega fabryka zaleca fabryczna selenia zamienny valvoline i inne firmy. Ja leje :-) valvolina i sie nie martwie :-). Tematow jest wiele na forum. kwintus lej 5w40 jak chcesz remontowac silnik, wogole jaki przebieg juz ma silnik ?

Wyslane z dalekiej galaktyki przy uzyciu palcow :)

I znów się zaczyna. Masz w instrukcji napisane to po kiego kombinować?!

Bo każdy myśli, że jego TS jest wyjątkowy i może jeździć na olej z domieszką szafranu;)

"10w40 kolega fabryka zaleca fabryczna selenia zamienny valvoline i inne firmy. Ja leje :-) valvolina i sie nie martwie :-). Tematow jest wiele na forum. kwintus lej 5w40 jak chcesz remontowac silnik, wogole jaki przebieg juz ma silnik ? "

podobno 170000 ale pewnie ze 100000 cofniety:P dlaczego remontowac silnik? na stronie mobil zalecaja nawet 0w40 do tego silnika.

Srały much będzie wiosna, jak przedmówca do normalniej jazdy 10w40 a jak jeździsz przy czerwonym polu to 10w60.

Dodam iz nie ma co licytowac sie markami bo poleci nastepny spam, lej nasz rodzimy olej nawet byle co 10 tys i pilnuj stanu zawsze blisko maxa i bedzie dobrze :)

na stronie mobil zalecaja nawet 0w40 do tego silnika.
Potwierdzam, sam stosowałem taki olej w TS. Na pewno zapewni lepsza ochrone silnika przy mrozach niż 10W40. Do tego kolejne korzyści wynikające z zastosowania oleju w pełni syntetycznego sa takie ze olej syntetyczny się nie starzeje, jest stabilniejszy przy roznych temperaturach pracy silnika i lepiej utrzymuje silnik w czystości pozostawiając mniej nagarów.

wlasnie wogole, ale chce zapobiec w przyszlosci awarii panewek wiec chce kupic dobrej klasy olej 10w40 moze motul?

Tak motyl. Poczujesz różnice.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Motul, przepraszam.

Jeśli masz 16v, to 5/40 jeśli turbo to rownież 5/40

Chłopie, zmieniaj często 10w40 i zapobiegniesz awariom. Kup w miarę dobry. Możesz dla własnego spokoju poświęcić go u księdza;)

Wybór oleju - Ankieta.

Witajcie
Nie chodzi mi w tym temacie, żeby rozpętać koleją dyskusję na temat, który olej lepszy.
Chodzi mi o szybki wybór z czterech marek. Mam swojego faworyta ale chciał bym poznać wasz wybór.
Auto 166 2.4 JTD 20V 175KM.
Dobrze pamiętam, że z filtrem wchodzi 5 litrów?

Do wyboru:

1. Motul 8100 X-clean 5W40
2. Vavoline Dura Blend Diesel 5W40
3. Castrol Edge Turbo Diesel 5W40
4. Shel Helix Ultra Diesel 5W40

Dzięki i pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Ja mam co prawda 136km ale stosuję Motul 6100. W motocyklach swoich też Motul leję i nigdy nie miałem z nim problemu.Oczywiście kupiony w sprawdzonym sklepie,bo to różnie z tymi olejami z allegro bywa.
Pzdr.

Ja mam motul. Dlatego to wybrałem ponieważ jest to dobrej marki olej w przystępnej cenie. Taki dla mnie kompromis. Nie przekonuje mnie niczym lanie najdroższych.

Nie kupuje ani castrola ani motula bo jest zbyt często podrabiany w polsce. Valvoline jest niezły. W motocyklu lepiej wchodzą biegi niż na motulu. W samochodach nie widzę różnicy.

Amortyzatory
Powrót