[Giulietta] tarcze, klocki

te pierwsze to do mniejszych tarcz - 264 mm średnicy,
a te kolejne do większych - 278 mm .

te większe to najczęściej są w modelach z pakietem brembo (stąd też oznaczenie w katalogu "sport").

musisz ustalić rozmiar tarczy hamulcowej i wtedy będzie wiedział jakie , najlepiej po VIN,

na szybko- możesz zrobić fotę klocka i zacisku przez felgę to może da rade ustalić jakie masz klocki - wrzuć foty

a jak to po VIN ustalić?

Jeszcze mam pytanie co do rozmiaru klocków na tył, czy wychodziły dla 1.4MA różne wersje? Bo spotkałem się z oznaczeniem 1.4 turbo i turbo sport ktoś podrzuci różnice? Chcę kupić ebc greeny i nie wiem które;)

Pokaż załącznik 270593
Pokaż załącznik 270592

sprawa prosta- masz czerwone 330 mm brembo na przodzie to masz większe tarcze z tyłu nie masz brembo z przodu- masz mniejsze tarcze z tyłu

- - - Updated - - -

a zakładał ktoś mikode? pytam z ciekawości, bo znam różne opinie, jedni chwalili że pomimo ciężkiego żywota sprawdzają sie spoko inni mówili że słabe, ale to jak zawsze jest, może ktoś tu zakładał ?

nie zakładaj mikody- to szajs.

Darek nie tak jest z tymi tarczami z tyłu.
Wersja małe tarcze z przodu czyli 120 KM i mniej to małe tarcze z tyłu.
Wersja 170 sport i średnie tarcze z przodu duże z tyłu
Wersja 170 mogą być małe tarcze z tyłu.
Wersja brembo to nie wiem na 100 jakie tam tarcze idą /czy większe niż w wersji sport?/
Makarony tak namieszały z tymi tarczami z tyłu ,że można się pogubić.
A katalogi to już takie bzdety podają ,że nie wiadomo co kupisz

QV z tyłu ma 278 mm

[MENTION=42383]pio[/MENTION]rtiix - pierwsze słyszę - Zawsze było tak że QV i wersje z hamulcami brembo jako opcja miały duży hebel z tyłu- nigdy nie widziałem dużego tyłu z 305 mm z przodu lub tym bardziej z 281 mm. Jak była opcja - dopłata do powiększonego układu hamulcowego to przód było czerwone brembo 330 mm i tył 278 mm niezależnie czy 120 150 170 czy diesel czy bena.

napisz do kogoś z forum, kto ma dostęp do katalogów,

albo jeszcze lepiej - do któregoŚ z dobrych sklepów z hamulcami : brakes.pl , brakeparts.pl cokolwiek , napisz że chcesz ebc green ale nie wiesz które, podaj vin, dostaniesz odpowiedź
PS. na szybko zrób dobrą fotę zacisku z klockiem w środku - aktualnie obie wersje mam na stanie :cool: , porównamy wzrokowo;)

Ostatnia edycja:
napisz do kogoś z forum, kto ma dostęp do katalogów,

albo jeszcze lepiej - do któregoŚ z dobrych sklepów z hamulcami : brakes.pl , brakeparts.pl cokolwiek , napisz że chcesz ebc green ale nie wiesz które, podaj vin, dostaniesz odpowiedź
PS. na szybko zrób dobrą fotę zacisku z klockiem w środku - aktualnie obie wersje mam na stanie :cool: , porównamy wzrokowo;)

w jakiej cenie masz??:) Pawła z brakeparts znam to też mogę napisać;)

mam na stanie obie wersje Giulietty - nie klocków :cool:

PS jak masz namiar do Pawła z bparts to pisz do niego o info vin (ja u nich kupuje od kilku ładnych lat)

ktoś innym może mnie utwierdzić, że będą pasować?
Mam GQV z 2012 czyli seryjnie są klocki z bolcem :P ale wkładałem i jeździłem z takimi bez bolców i nie było problemów. Poza tym jeśli klocki są bez bolców to wymiana jest łatwiejsza bo nie trzeba odkręcać zacisku :cool: Kupuj i zakładaj, nie będzie problemów.

u mnie jest dziwna sprawa, bo komp sygnalizuje zużycie klocków z tyłu, natomiast z przodu są poprzycinane kable, nie wiem czemu i kto tak wymyślił i po co;p może coś świrowało i ciągle się klocki świeciły?

Dostałem odpowiedź od sprzedawcy, że te klocki: https://allegro.pl/oferta/oe-alfa-romeo-klocki-hamulcowe-przod-77366389-oryg-9102264205 nie są pod mój VIN. Jednak zapewne pasują, po prostu nie są zbieżne z VINem.
Szukam oe do brembo 330.
[MENTION=34131]Dareek[/MENTION] lub ktoś innym może mnie utwierdzić, że będą pasować?
Dzięki!

Dostałem odpowiedź od sprzedawcy, że nie wyślą mi tego zestawu klocków bo nie będą na 100% pasować, twierdzą, że sprawdzali u dealera Fiata. Wcześniej podawałem im vin.
Faktycznie??

Ja zamówiłem te klocki , wczoraj dotarły. To że VIN "mówi" że są niekompatybilne to wcale nie znaczy że nie będą pasować. U Ciebie pewno tak jak u mnie wyskakują klocki z bolcami. Przerabiałem temat i generalnie bolce powodują klinowanie się klocka przez co klocek jest zdzierany nierównomiernie. Z resztą sami włosi po 2014 zmienili na klocki bez bolców.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Rozumiem, że masz zaciski brembo na tarczę 330? Kiedy montujesz?

Tak mam 330 Brembo , montować będę jak kupię tarcze Brembo extra , może za tydzień

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Ok to daj znać czy faktycznie będą pasować bo nie chce mi się kłócić z tym chłopem na allegro. Zamiast wysłać to bym sprawdził i w razie w bym zwrócił to najlepiej napisać, że nie wyśle i zwraca kasę...

dużo jest zabawy żeby założyć brembo do zwykłej wersji?

Zaraz dostaniesz opr... weź poszukaj o poczytaj. O tej modyfikacji napisano już wszystko.

Amortyzatory
Powrót