mickry
Użytkownik
Zaraz dostaniesz opr... weź poszukaj o poczytaj. O tej modyfikacji napisano już wszystko.
haha dobra sory
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zaraz dostaniesz opr... weź poszukaj o poczytaj. O tej modyfikacji napisano już wszystko.
dużo jest zabawy żeby założyć brembo do zwykłej wersji?
tak - tak ma być
- - - Updated - - -
1. podnosisz auto
2. odkręcasz koła
3. odkręcasz 2 śruby trzymające jarzmo zacisku od wewnętrznej strony piasty - schodzi cały zacisk- se go podwieszasz nie odkręcasz na razie przewodu hamulcowego - zrobisz to na samym końcu
4. odkręcasz mała tarczę hamulcową
5. czyścisz na lustro piastę - niczym jej nie smarujesz
6. zakręcasz większą tarczę myjąc ją zmywaczem
7. przykręcasz w miejsce jarzma małego zacisku tymi samymi śrubami adapter do dużego brembo- śruby smarujesz klejem do gwintów.
8. wcześniej przygotowany duży zacisk (tj. cofnięte tłoczki z włożonymi i zablokowanymi bolcami klockami i przykręconym nowym elastycznym przewodem hamulcowym) zakręcasz do adaptera.
9. odkręcasz stary przewód hamulcowy elastyczny za amorkiem na podłużnicy- i montujesz od nowego zacisku.
10.Myjesz dokładnie miejsce mocowania przewodu z wyciekającego płynu- jest on żrący
11. odkręcasz górny zbiornik na płyn pod maską i wlewasz na maxa
12. Odpowietrzasz- zacisk brembo ma 2 odpowietrzniki- najpierw prawe koło zewnętrzny odpowietrznik- nakładasz przezroczysty wężyk- pompujesz, aż przestanie pojawiać się powietrze potem kolej na wewnętrzny odpowietrznik- druga strona tak samo.
13. sprawdzasz stan płynu.
14. sprawdzasz wszystkie nocowania przewodów elastycznych hamulcowych
15. podpinasz czujnik zużycia klocków
16. zakładasz koło
17 opuszczasz auto
Hamulce dzisiaj zrobione. Wszystko pasowało. Jutro jazda próbna bo dzisiaj już nie dałem rady.Też tak myślę, ale niestety mi ten sam sprzedawca odmówił wysylki. Chciałbym mieć pewność na 100% żeby go obsmarować bo pieniądze do tej pory nie zwrócone, a zakupiłem klocki 23.06. Widzę, że nawet ogloszenia też innego nie dodał. Szukam nadal w sieci oe klocków ale na razie puchy...
Warto kupić te klocki na przód? Jeszcze mam dobre oryginalne, ale piszczenie doprowadza mnie do szału, zwłaszcza jak jest zimno na dworze.
https://allegro.pl/oferta/klocki-ham-alfa-giulietta-1-4-2-0jtdm-10-9570375075
A Bosch?
https://allegro.pl/oferta/bosch-klocki-hamulcowe-0986494680-alfa-romeo-giuli-9625851123
I dlaczego te pierwsze są zamiennikiem oryginałów 77365354 i 77367959, a te drugie 77365355?