Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Śmiejcie się Koledzy - ważne, że badanie TUV przeszła
Nic nie zmieniałem oprócz tarcz i klocków.
Nie mierzyłem poprzednich tarcz, bo wierzyłem, że nie są jakieś specjalnie duże - tj. zarówno przy feldze 17 cali, jak i przy feldze 16 cali (taka była zimowa jak kupiłem auto) też wszystko hulało.
Nie miałem czasu doglądnąć auta i wolałem bezpiecznie kupić mniejsze jak większe. Teść zrobił montaż. Po podróży patrzę... i myślę sobie.. ale numer - tarcze wyglądają nieco śmiesznie.
Z tego wychodzi że klocki nie mają odpowiedniej powierzchni kontaktu z tarczą bo zaciski większe ? Bo ja zgłupiałem ...
Nie znam się na hamulcach, ale tak jak pisałem - nic nie zmieniałem oprócz tarcz i klocków. Sugerujesz, że do każdej średnicy tarczy są osobne zaciski?
PS
"ale numer - tarcze wyglądają nieco śmiesznie."
Wydaję mi się, że z mojego wpisu dość oczywistym wnioskiem jest... że nowe tarcze są mniejsze jak poprzednie.
Co sugerujesz tomkoziolek - kupno takich tarcz jak poprzednio i ponowna wymiana?
Jeszcze raz postawię to samo pytanie - czy są różne zaciski do różnych średnicy tarcz?
PS 1 Dzięki za porady.
PS 2 Wiadomo, że bezpieczeństwo przede wszystkim - dziwi mnie, że nikt w całym tym łańcuchu nie zwrócił na to uwagi (tj. sprzedający tarcze, Teść, mechanik, który robił regenrację i diagnosta...).
nie lepiej Vin podać sprzedawcy części?