słuchajcie, nikt Wam nie powie jednoznacznie kto produkuje klocki dla Fiat/Alfa (ricambi), może oprócz zarządu fiata
to pewnie zależy z kim firma ma kontakt na ten rok czy inny okres czasu. Osobiście w mojej zdjąłem stare klocki ori ze znaczkiem fiat/alfa/lancia a z boczku był znaczek Galfer, więc zapewne wówczas producentem był Galfer.
Z kolei co do zacisków Brembo 330 - spójrzcie na przykładową (! ) aukcję
http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-przod-giulietta-1-4tb-or-77365490-i6807891095.html# jak powiększycie zdjęcie to zobaczycie z boku znaczek Ferodo,
Przede wszystkim należy pamiętać, że producenci samochodów nie robią sami klocków, tylko zamawiają. Niektórzy z dostawców systemów hamulcowych jak ATE, TRW czy nawet brembo też nie produkują samych klocków, a tylko zamawiają i pakują do pudełek. Klocki produkują Ferodo, Textar, Jurid, Galfer, może tak ktoś jeszcze

ale nie jest to np wspomniane ATE

, chociaż oni (podobnie jak producenci aut) zamawiają określone parametry/ jakość i jest to pewna gwarancja trzymania poziomu, klasa.
Wiec otwierając pudełko np ATE czy TRW można znaleźć właśnie ferodo czy textara. Brembo nie robi klocków, zamawia je. Podobnie jak ferodo nie robi tarcz, tylko je zamawia
osobiście wolę kupować albo gwarancję jakości typu ATE lub też od samych producentów klocków (wymienionych wyżej), tym razem wziąłem ferodo i nie różnią się jakością hamowania od poprzednich ori, a na tył wrzuciłem ate bo akurat były dostępne.
to tyle , pozdro