Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Najprostsze rozwiązania są najlepsze[emoji2]
Szukałem bezpiecznika, bo świeciła mi się żółta kontrolka z wykrzyknikiem i cały czas świeciła mi się dioda przy S&S, pomimo, że komunikat był poprawny przy włączaniu i wyłączaniu systemu (disconected/conected) a tu wystarczyło poruszać tym gniazdem przy akumulatorze i wszytko naprawione kontrolka zgasła, dioda też. A mechanik wysyłał mnie do serwisu bo błędów na komputerze nie wykazywało...[emoji2]
Ps
Ale i tak z tą instrukcją jest coś nie tak w przedlifcie i tym bezpiecznikiem[emoji848]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A mnie mechanik wymieniał poduszkę od strony aku czyli patrząc od przodu prawą.
Wszystko ładnie, pięknie ale musiał wyciągnąć aku i chyba skrzynkę z bezpiecznikami.
I co zauważyłem, gdy przejadę parę km i zwalniam to potrafi mi się s/s dezaktywować. Wykrzyknik.
Nie sprawdzałem jeszcze błędów, ale czy to może być związane z wyjęciem tego aku lub poluzowaniem czegoś?
Sam akumulator nawet jak jest słaby to raczej nie wyrzuca takiego komunikatu, a raczej po prostu nie wyłącza auta.
A gdzie jest ten czujnik, bo szczerze powiedziawszy nie wiem..Miałem to samo, problemem okazał się czujnik położenia pedału hamulca (świateł stop). Przy lekkim hamowaniu nie dawał sygnału a sterownik wykrywał już wzrost ciśnienia płynu hamulcowego. Pojawia się "niezgodność" sygnałów i wyłącza się S&S oraz tempomat.
U mnie pomogło wyjęcie czujnika i poruszanie nim w rękach w pełnym zakresie skoku. Od tego czasu przejechałem już z 50 000 km i błąd więcej nie powrócił.
Jest to czujnik naładowania akumulatora i zarazem sterownik s&s , jak był demontowany akumulator na 100 musiał zdjąć klemę z tym czujnikiem. Sprawdź kabelki są dwa , i często pękają , także wtyczkę sprawdź.U mnie wyrzuca błędy akumulatora.
Przy okazji prawdopodobnie kabelek nie ma styku na tym połączeniu.
Auto pali.
Czy to jakiś czujnik naładowania akumulatora?![]()
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka