• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Suzumushi's Garage

Piękny garaż. Wynik wyrywa z butów. W sumie to może ja też odwiedzę Kraków :P tak dawno tam nie byłem, a widzę, że się pozmieniało hehe

Widziałem dziś 155 pod wydziałem mechanicznym politechniki. Fajna fura, z daleka słyszałem, że jedzie coś ciekawego ;-) Jakże miłe było moje zaskoczenie, gdy moim oczom ukazała się czerwona 155 :D

Cieplo było to przegoniłem :)
ona w tych okolicach "mieszka"

pozdrawiam
w

Wrzuciłbyś jakiegoś onboarda

Przecież jak auto jedzie to chyba kazdy wie
co byś chciał zobaczyć tak żeby to mieściło się w ryzach dozwolonych przepisów drogowych ?:)
wiesz jak skończył frog.... :d

Bimsky, a tak w ogóle to jak to brzmi z zewnątrz ? bo nie miałem jeszcze okazji posłuchać w roli obserwatora :D
a zalezy mi na tym żeby to był totalny "sleeper" ;-)
w

Przecież jak auto jedzie to chyba kazdy wie
co byś chciał zobaczyć tak żeby to mieściło się w ryzach dozwolonych przepisów drogowych ?:)
wiesz jak skończył frog.... :d

Bimsky, a tak w ogóle to jak to brzmi z zewnątrz ? bo nie miałem jeszcze okazji posłuchać w roli obserwatora :D
a zalezy mi na tym żeby to był totalny "sleeper" ;-)
w

Od frontu - jak szybka r4, w pierwszej chwili pomyślałem że to jakaś 155 2.0 twin spark, ale jak zobaczyłem icka pod zderzakiem to już było jasne ;P

Od kupra - trochę jak lancer evo, na wolnych jak zwykłe r4 z lepszym wydechem ;-)

Frog zrobił dużo złego. Przez niego teraz każdy kto w mieście przekroczy 60 na godzinę będzie wariatem:)

Zawsze możesz wyjechać w nocy na autostradę i nagrać przyspieszenie bo to pewnie by ciekawiło sporo osób. No i musisz pamiętać by w opisie zawrzeć "niemiecka autostrada" ;).

Nie bardzo aura sprzyja chyba że ta autostrada w jakiejs cieplej czesci swiata bybyła. Napędzić się 4 łapem nawet ta pogode jest łatwo gorzej z zatrzymaniem się.

Ostatnia edycja:
Zawsze możesz wyjechać w nocy na autostradę i nagrać przyspieszenie bo to pewnie by ciekawiło sporo osób. No i musisz pamiętać by w opisie zawrzeć "niemiecka autostrada" ;).
Ot chociażby propozycja drift-era zadowoli tutejsze grono ale wierzę, że jak będziesz przepalał autko to pokażesz nam możliwości autka[emoji3] chociaż taki mały smaczek[emoji3] (np. przyspieszenie, elastyczność, fajnie jakbyś przy tym zarejestrował jak "gada" )

zanabyłem kamerkę :)

0-100 z poślizgiem
[video]https://drive.google.com/file/d/0B9emqyG5YKVrRFdjdzJBak1GN2c/view?usp=sharing[/video]

0-100 znowu z poślizgiem
[video]https://drive.google.com/file/d/0B9emqyG5YKVrNFVIdlVuam5nLXc/view?usp=sharing[/video]

0-120 a jakże... znowu zerwało przyczepnośc
[video]https://drive.google.com/file/d/0B9emqyG5YKVrdjEwUkE2TGNVVFU/view?usp=sharing[/video]

60-140
[video]https://drive.google.com/file/d/0B9emqyG5YKVrdTFnSjlsUEwyV0k/view?usp=sharing[/video]

zaznaczam że wszystkie testy zostały przeprowadzone z zachowaniem przepisów ruchu drogowego oraz dopuszczalnych prędkośći.

Ostatnia edycja:
szkoda, że takich wątków mamy może 1 na kilkadziesiąt? Kilkaset?

Czadowe, planujesz wybrać się na classicauto cup?

Myślę, że jak byś na 1 troszkę dłużej przytrzymał to by lepiej poszedł ale i tak jest pięknie ;) i ten dźwięk turbo.

Ostatnia edycja:
Daje radę, trzeba uważać przy wyprzedzaniu:-) dzięki za filmiki!

Pieknie przyspiesza ,tak z ciekawosci jaki olej jest zalany w tym silniku?

szkoda, że takich wątków mamy może 1 na kilkadziesiąt? Kilkaset?

Czadowe, planujesz wybrać się na classicauto cup?

chyba jednak nie tym autem jeszcze :), ale kto wie może kiedyś, jakieś tam głupie plany chodzą po głowie :D

Myślę, że jak byś na 1 troszkę dłużej przytrzymał to by lepiej poszedł ale i tak jest pięknie ;) i ten dźwięk turbo.

może jak sie jednak zrobi cieplej, na 1 i dwa zrywa przyczepność jeszcze :)

Daje radę, trzeba uważać przy wyprzedzaniu:-) dzięki za filmiki!

przy zmianie pasa na wot'cie dupsko chce wyprzedzać przód, trzeba uważać :)

Pieknie przyspiesza ,tak z ciekawosci jaki olej jest zalany w tym silniku?

valvo vr1 10w60 dość często wymieniany.

schodzi ponizej 6sek do setki, założyć lepsze laczki i 5 sekund pęknie

schodzi ponizej 6sek do setki, założyć lepsze laczki i 5 sekund pęknie

na lato planuję wyrzucić obecne toyo... bo tez kończy im się już bieżnik (205) i załozyć 215 federale 595rs-r..., a potem będziemy zbierać półośki z gleby :D

co do czasów to jeszcze zanim wskoczył "nowy" silnik to była szybsza niż 147GTA..., a ta miała zmierzone 5,9....
ale tu nie o "sete" chodzi... bo do tego to jak mawia mój znajomy sie wklada LS1... albo inne coś small block, big block czy jeden kij wie co jeszcze :)

W

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót