• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Suzumushi's Garage

Tak, z tym że ja nigdy nie lałem dupnych olejów, pier.... taką oszczędność.
Mam dość specyficzny styl jazdy i do niego mam dobierany olej
4 lata temu kupiłem Busso, jeździło na 10W40 castrola- najzwyczajniejszym, wtedy pierwszy raz pojechałem do Pabla wypłukali silnik i zaleli VR1 i tak lałem go latem przez dwa lata mojego użytkowania Alfy, na zimę lałem 10W40 też Valvo, aby silnik miał lżej, ale przed dwoma laty miałem przejść na Millersa 10W60, bo sam zauważyłem ze po przejechaniu 6 tysięcy jest inaczej, poza tym Pablo powiedział ze się opuścili troszkę. Alfa odeszła jak akurat jechałem na wymianę oleju.
Do JTDka lał się Millers jak jeszcze w Polsce nikt o nim nie słyszał, ale przed rokiem jak zniknęła złota butelka Pablo zmienił na LM i w porównaniu do złotego Millersa różnicy nie ma

Chciałbym mieć tyle samozaparcia co Ty aby zrobić Q4:)

Mam :) nawet dwa :)
i nic mi nie leci nawet na Valvo, stąd tez moje zdziwienie.

To akurat było do Kylo :D Valvo jakimś wybitnie zlym olejem nie jest ale jest dużo lepszych :) szczegolnie ze VR1 to olej na bazie syntetycznej(półsyntetyk) a nie pełen syntetyk i jakby z zasady nie może być równie dobry jak reszta.
Jak masz wskaźniki w wozie to zobaczysz że w ciepłe dni jest różnica na niekorzyśc valvo (takie gdzie bez problemu w mieście dobijesz do 90-100st oleju czego w aktualną pogodę nie uda Ci się bez pałowania nawet w korku uzyskać) oczywiście przyniższych temp róznica będzie pomijalna

Poradnik na Squadra Corse był nie uaktualniany w stosunku do głównego na forum KA, z którego pochodzi - już jest aktualny ;)

W wolnej niedzielnej chwili wskoczył sobie Quick Shift do Q4.

192.jpg

193.jpg

Ktoś wie jak się taka zapinka? nazywa? potrzebuję kupić.... a nie wiem nawet o co pytać ;)
są też takie w formie półkola (coś ala półksiężyc)

194.jpg

Są takie w Norauto dzisiaj ogladałem bo potrzebuje takie do mocowania skrzynki bezpieczników w 155

No tak nazywa się to zapinka X tak było napisane na opakowaniu

Panowie.. czy może kojarzycie spinki do mocowania "grillów" dolnych w 147/147 GTA również wyglądają jak takie płaskie kółeczka.. to zapewne też są te zapinki X.. pytanie brzmi czy do mocowania tego szajsu jest jakieś specjalne narzędzie? bo przy wymianie/montażu tych "grillów" idzie połamać wszystkie plastikowe "Szczebelki" na które trzeba ten szajs wepchnąć..

Tak wygląda ta spinka do mocowania dolnych "grillów"
http://hurtownia.euroforin.eu/podkl...-tylnego-alfa-147-0010-wersja-gta-p-9488.html

ps. sorry za ot.. ale zobaczyłem że o tym mówicie i mnie temat zainteresował bo się nieźle naklnąłem przy montażu tego..

Ja zawsze zdejmuje je odkrecajac jak śrubę a do zakładam nabijając jaka tulejka, najczęściej koncowka nasadowa.

No to tak i ja robiłem.. ale ponieważ grill jest z plastiku to przy odkręcaniu łamały się bolce.. a nabijanie niestety utrudniała chropowatość plastiku.. czyli że tak ten szajs robią..

W poszukiwaniu przyczepności ;)
attachment.php

Załączniki

• 20150424_182917.jpg
    20150424_182917.jpg
    144.3 KB · Wyświetleń: 321
Amortyzatory
Powrót