W jaką moc celujesz z nowym silnikiem??
Ile wyjdzie tyle będzie, nie chce zapeszać szastać liczbami bo potem może sie okazac wiekie rozczarowanie

jak to mówi mój kolega "będzie bang"

-> w kontekscie tłoka wychodzacego bokiem lub innych tego typu przypadków.
- - - Updated - - -
Teraz przydałaby sie ta 155Q4 na tor dla porównania do GTA ciekawy jestem czy dała by radę muskularnym V6 busso
Andrew, przy obecnym silniku objeżdża na prostej moją 147GTA.... a wykres mocy/momentu z GTA masz kilka postow wyżej, do tego jest q4 cięższe, i ma 4 buty...

, tyle że jazda na wprost nie jest jakims tam wyznacznikiem, inna sprawa że GTA zawsze będzie przodem wyjeżdżać w zakrętach...
- - - Updated - - -
I podziel sie trochę jaki masz plan w kontekście wykonania całego projektu

zapowiada sie obiecująco
Liczbami nie szastam jak pisałem wyżej, projekt jest podzielony na 2 fazy, pierwsza skonczy sie w momencie włożenia "nowego" silnika i wzmocnionej skrzyni wraz ze "starymi" bebeachmi (dolot, turbo, ic, kolektor wydechowy), nastąpi dotarcie / wystrojenie i przejdziemy do fazy drugiej.
Faza druga zakłada wymiane kolektora wydechowego dostosowanego do turbiny z m.evo9, przebudowanie dolotu (FMIC typu downflow), downpipe'a i ponownym strojeniu
dla wygospodarowania miejsca akumulator poleci do bagaznika.
Wtedy tez zacznie się zabawa z przłączaniem map (droga/pałowanie) zabawą w ustawienie LC (Launch control) i ALS'a (Anti lag system), obecny komputer pozwala na takie fanaberie
byłbym szczęśliy gdyby faza pierwsza zakonczyla się w okolicach połowy trzysetki, a druga niską czterysetką.
czas pokaże, najpierw trzeba to wszystko skonczyc.
w