• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Suzumushi's Garage

Teraz przydałaby sie ta 155Q4 na tor dla porównania do GTA ciekawy jestem czy dała by radę muskularnym V6 busso

Myśle, ze tutaj dużo zalezałby od rodzaju toru..

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

W jaką moc celujesz z nowym silnikiem??

Ile wyjdzie tyle będzie, nie chce zapeszać szastać liczbami bo potem może sie okazac wiekie rozczarowanie :)
jak to mówi mój kolega "będzie bang" :D -> w kontekscie tłoka wychodzacego bokiem lub innych tego typu przypadków.

- - - Updated - - -

Teraz przydałaby sie ta 155Q4 na tor dla porównania do GTA ciekawy jestem czy dała by radę muskularnym V6 busso

Andrew, przy obecnym silniku objeżdża na prostej moją 147GTA.... a wykres mocy/momentu z GTA masz kilka postow wyżej, do tego jest q4 cięższe, i ma 4 buty... :), tyle że jazda na wprost nie jest jakims tam wyznacznikiem, inna sprawa że GTA zawsze będzie przodem wyjeżdżać w zakrętach...

- - - Updated - - -

I podziel sie trochę jaki masz plan w kontekście wykonania całego projektu:-) zapowiada sie obiecująco:D

Liczbami nie szastam jak pisałem wyżej, projekt jest podzielony na 2 fazy, pierwsza skonczy sie w momencie włożenia "nowego" silnika i wzmocnionej skrzyni wraz ze "starymi" bebeachmi (dolot, turbo, ic, kolektor wydechowy), nastąpi dotarcie / wystrojenie i przejdziemy do fazy drugiej.

Faza druga zakłada wymiane kolektora wydechowego dostosowanego do turbiny z m.evo9, przebudowanie dolotu (FMIC typu downflow), downpipe'a i ponownym strojeniu
dla wygospodarowania miejsca akumulator poleci do bagaznika.

Wtedy tez zacznie się zabawa z przłączaniem map (droga/pałowanie) zabawą w ustawienie LC (Launch control) i ALS'a (Anti lag system), obecny komputer pozwala na takie fanaberie :D

byłbym szczęśliy gdyby faza pierwsza zakonczyla się w okolicach połowy trzysetki, a druga niską czterysetką.
czas pokaże, najpierw trzeba to wszystko skonczyc.

w

Ostatnia edycja:
Zawias zostawisz seryjny czy myślisz o gwincie?

Andrew, przy obecnym silniku objeżdża na prostej moją 147GTA.... a wykres mocy/momentu z GTA masz kilka postow wyżej, do tego jest q4 cięższe, i ma 4 buty... , tyle że jazda na wprost nie jest jakims tam wyznacznikiem, inna sprawa że GTA zawsze będzie przodem wyjeżdżać w zakrętach...
To teoria a jak to wygląda w praktyce i czy te sterydy pozwolą na dojechanie do mety na torze, czy może cos tam spuchnie w drodze?:D

- - - Updated - - -

Masz na myśli swoją?...
No bez zartów, gdzie tam moja:D

Zawias zostawisz seryjny czy myślisz o gwincie?

obecne zawieszenie to bilsteiny b6 i sprężyny z pakietu sport (eibachy)
docelowo... o ile fundusze pozwolą może intrax....

- - - Updated - - -

To teoria a jak to wygląda w praktyce i czy te sterydy pozwolą na dojechanie do mety na torze, czy może cos tam spuchnie w drodze?:D

oj tam oj tam, pzeciez wszem i wobec wiadomo ze q4 zepsuje się zanim wystartuje :D:D:D jestem tego świadom.... :D

to sie nazywa podświadome wywieranie nacisku :)... jeszcze sie w sobie zamkne i co będzie....
a wiem... przyjade gta :D
w

Skończysz ja do tego czasu? :-)

rozwiń proszę...
Łukaszowa Q4 dobitny przykład trwałości silnika 16VTurbo. Tylko kuta 16V daje jakąś tam gwarancje że się nie rozpadnie przy dużym pałowaniu, oczywiście nie piszę tu o łukaszowym silniku bo on padł nie od pałowania przynajmniej nie przez niego:D

Ostatnia edycja:
Łukaszowa Q4 dobitny przykład trwałości silnika 16VTurbo

Ale to też temat dyskusyjny :) Po prostu zbieg okoliczności...

Jedno mnie "boli", że jak przykula się nią na zlot, to pewnie będzie nie dotarta jeszcze.

Ostatnia edycja:
Ale to też temat dyskusyjny Po prostu zbieg okoliczności...
To przykład z naszego forum ale takich przykładów z tymi silnikami było bardzo dużo i nie są to silniki słynące z trwałości powiem więcej słyną raczej z dużej awaryjności

Łukaszowa Q4 dobitny przykład trwałości silnika 16VTurbo. Tylko kuta 16V daje jakąś tam gwarancje że się nie rozpadnie przy dużym pałowaniu, oczywiście nie piszę tu o łukaszowym silniku bo on padł nie od pałowania przynajmniej nie przez niego:D

aha, to coś słyszałem :(
a co do kucia... to moja żona ma już awersje do słowa "kute" albo "carbon", i zawsze przy okazji wypowiadania wlącza jej się księgowy... :D
argumenty że to dla bezpieczeństwa (np silnika) już nie działają....

W

Ładnie zes żonie bajek nasprzedawal:-) moja tez wyczulona na pewne słowa klucze:D

Trzeba przyznać że za to sa skuteczne jak są sprawne.

Amortyzatory
Powrót