epsonix
Quadrifoglio Verde
- Auto
- Ghibli'20 GS, Giulia'18 Q4, Tonale'23 MHEV, Spider'99 V6
nie, executive jest tylko z 280hp i nie ma w wersji diesel w przeciwienstwie do giulii "veloce" 2.2d.Ale Executive możesz zamówić z mniejszym silnikiem niż 280 KM chyba co? Wiec jednak bardziej FE, bo wtedy na 100% masz 280 KM![]()
(a to nawet więcej mocy i lepsze przyspieszenia, niż niektóre Qadrifoglio, no i przez rok była to najmocniejszy model Alfy w tym modelu, wiec teoretycznie spełniał wymogi Q)
Poza tym z tego co widzę, to akutalnie nawet Executive nie ma w sprzedaży, więc dyskusja akademicka.
Można tez zrobić tak jak ja i poprawić błędy Alfyczyli zrobić wersje priv "QV line"
![]()
Ja mam fele 20 Q, czerwony przycisk z Q, zmieniony dyfuzor/osłonę, myślę jeszcze nad lusterkami, więc pozwoliłem dodac sobie taki embelmet, by mieć odniesienie do koniczynki, ale bez udawania wersji Q.
- - - Updated - - -
na których rynkach? mają jakieś specjalne dyfuzory czy inne zderzaki czy tylko zamiast nazywać się executive nazywają się veloce?Nikt nie mówił, że w naszym Meksyku Europy ta wersja jest, ale owszem Stelvio posiada wersję Veloce. To, że u nas nie ma Giulii Ti to znaczy, że taka wersja nie istnieje?
a poza tym co nas obchodzi co oferują poza Polską? w UK/Irlandii płakali na alfaowner że nie oferują (teraz juz moze sie zmieniła sytuacja) felg 19 koniczynek czy Q4, tez Meksyk?