pfemek
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Stelvio 2.0 280, Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 8V
Czujniki przyszły zgodne z zamówieniem. Dają się testować przyrządem do programowania czujników. Osobiście mam taki tester na testy i mogę odczytać ID czujników, ciśnienie powietrza i temperaturę przystawiając tester do każdego z kół (czujników). Oryginalne czujniki też odczytuję (te co kupiłem są do zimówek). W tym testerze mam dwa rodzaje czujników do wyboru dla Stelvio i trzy dla Giulii. Te kupione aktywują się jako jedne z Giulii oznaczone jako dedykowane od roku produkcji 2016 do 2017 ale oryginalne, które mam w letnich gumach też załapują przy tym wyborze, więc protokół aktywacji czujnika jest ten sam. Moje Stelvio to 2018r USA. Może jednak nie wszystkie czujniki są zamienne. No nic, chciałem stówkę przyoszczędzić to mam...Może nie dostałeś takich czujników jakie zamówiłeś.. . Zrób gdzieś test czujników ot bedziesz wiedział gdzie pies pogrzebany
Chyba nie pozostaje mi nic tylko sprawdzić wszystkie opcje konfiguracji w proxi, może na którejś załapią. Sprawdzę też opcję bez TPMS. Ale to pewno dopiero w weekend jak będę miał chwilę.