michal35
Nowy
czujniki nieoryginalne - cirka 180-200zł
Za komplet, czy za sztukę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
czujniki nieoryginalne - cirka 180-200zł
bo chce zamieniac stronami kola (mam szersze na tyle dlatego stronami beded tylko zmienial
jakies konkretne marki czujnikow bys polecal lub odradzal?
...
Koszt 4 takich czujników to 640zł, oryginalne to koszt 840zł (tyle płaciłem). Biorąc pod uwagę dodatkowy koszt programowania, czy zakupu programatora, czy ma to sens?
Ja za komplet AUTELa 4xczujnik + programator zapłaciłem 631zł, przy czym programator mam na zawsze i mogę sobie obsłużyć inne samochody.
Są asymetryczne (Pirelli P Zero). Chyba w letnich to nikt nie ma kierunkowych?Przy oponach kierunkowych tego raczej nie zrobisz. Sprawdź jakie masz na aucie.
dziękiPodpowiem:
- np. zestaw takich czujników AUTEL:
https://allegro.pl/tpms-czujnik-cisn...FUKFGQod_dcBWw
- programator:
https://viaken.pl/pl/programator-czu...s-pad-usb.html
i temat załatwiony.
Kupiłem wszystko na ali... już dobrych parę m-cy temu dość tanio, zaprogramowałem i zamontowałem czujniki bez problemu na nowe zimowe felgi do Stelvio (dokupiłem narzędzia do TPMS), opony już też założone.
Po przekładce kół oczekuję, że się samoczynnie zaprogramuje w samochodzie
KUpowałeś w sklepie w ASO w B-B? Dali Ci jakiś rabat? Pytam bo często mi dają 10 lub 15%, a wtedy ori, skoro nie ma problemu z żadnym programowaniem, byłyby wygodnym rozwiązaniem.Koszt 4 takich czujników to 640zł, oryginalne to koszt 840zł (tyle płaciłem). Biorąc pod uwagę dodatkowy koszt programowania, czy zakupu programatora, czy ma to sens?
te linki które podałeś to koszt 4x 160 czujniki + 300 programator + wysyłki to byłoby blisko 1000zł. pisałeś że kupiłeś na aliexpress, no ale jaka jest pewność że te z ali to nie jakieś podróbki?Dobra cena za oryginały. Ja za komplet AUTELa 4xczujnik + programator zapłaciłem 631zł, przy czym programator mam na zawsze i mogę sobie obsłużyć inne samochody. Kwestia gustu
KUpowałeś w sklepie w ASO w B-B? Dali Ci jakiś rabat? Pytam bo często mi dają 10 lub 15%, a wtedy ori, skoro nie ma problemu z żadnym programowaniem, byłyby wygodnym rozwiązaniem.
Kto montował czujniki? Tam jest jakaś procedura i chyba powinno się mieć klucz dynamometryczny z zakresem małych momentów, a o takie ciężko (kiedyś widziałem to coś ok 700zł kosztował) - wolałbym nie robić na oko/na wyczucie.
Są asymetryczne (Pirelli P Zero). Chyba w letnich to nikt nie ma kierunkowych?
zimówki najczęściej są kierunkowe, wszystkie Pirelki Sottozero x, Nokiany WR Dx, Continentale TS8xx (niektórymi z P w symbolu), GY UG Performance G1 itp,Z bólem muszę przyznać rację. Zasugerowałem się moimi starymi zimówkami od 159, które leżą w garażu. A na Giulii sprawdziłem - asymetryczne. Biję się w pierś.
...
te linki które podałeś to koszt 4x 160 czujniki + 300 programator + wysyłki to byłoby blisko 1000zł. pisałeś że kupiłeś na aliexpress, no ale jaka jest pewność że te z ali to nie jakieś podróbki?
Kupując samochód za ponad 150k nie stać na dodatkowe fabryczne czujnik (aby nie mieć kłopotów) dla mnie dziwne. W ASO można wyrwać rabat ok 15%.
Sam takie posiadam w Stelvio, ogólnie miłe zaskoczenie wszystko działa i zero problemów, same się zainstalowały po około 15 km...także polecam : )Rozglądają się za kompletem zimowych kółek na Alle znalazłem jeszcze takie -Czujniki ciśnienia Alfa Romeo Stelvio 949 50547691 Schrader Electronics za 550 zł/kpl.