• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Srebrna Niunia 156

• Autor wątku Autor wątku mrutyś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mam siłownik pewno nie wiele ale musisz mieć centralkę która będzie tym sterowała ja zrobiłem w te sposób że kupiłem kompletne wszystko, z pilotami w postaci scyzoryków i przerobiłem z pomocą Showa w ten sposób że mam kluczyki scyzoryki z 3 przyciskami: otrzórz drzwi/zamknij drzwi/ otwórz bagażnik

Centralkę akurat mam z dodatkowym kanałem także nie byłoby problemu. Powiedz jak rozwiązałeś sprawę otwierania zamka klapy, bo chyba w naszych rocznikach zamek otwiera się mechanicznie?

bo chyba w naszych rocznikach zamek otwiera się mechanicznie?
jeśli poprzez ciągniętą linkę to mechanicznie to otwiera się mechanicznie :D do mojego siłownika był taki zaczep co można było zakręcić na linkę. Sam siłownik zamontowałem pod plastikową osłoną otwierania zamka w bagażniku. Połączyłem siłownik z linką za pomocą tego mocowania co było w zestawie i gdy siłownik się wysuwa pociąga linkę... więc to tak samo jak byś ciągnął za dźwignie w samochodzie i działa :D:D:D

pojęcia nie mam :/ felgi były malowane w cenie malowania całego samochodu... w profesjonalnej lakierni. Jak chcesz mogę zapytać kolegi co załatwiał mi malowanie samochodu aby zapytał ile lakiernik weźmie za same felgi.

będę wdzięczny za info bo ładnie wyglądają a moje 17tki chciałbym na czarno chlapnać :)

jeśli poprzez ciągniętą linkę to mechanicznie to otwiera się mechanicznie :D do mojego siłownika był taki zaczep co można było zakręcić na linkę. Sam siłownik zamontowałem pod plastikową osłoną otwierania zamka w bagażniku. Połączyłem siłownik z linką za pomocą tego mocowania co było w zestawie i gdy siłownik się wysuwa pociąga linkę... więc to tak samo jak byś ciągnął za dźwignie w samochodzie i działa :D:D:D

Właśnie o to mi chodziło, dzięki wielkie :)

no problem powiem szczerze ze jest to bardzo wygodne jak dla mnie przynajmniej. Nie muszę obracać logiem na klapie itd... klikam i otwieram

Myślałem już o tym od dawna, ale nie wiedziałem jak przeskoczyć to mechaniczne otwieranie. Masz może zdjęcia z montażu jak to wygląda??

z przodu masz mniejsza tablice?? czy to fotomontaz?
policja sie nie czepia??
to fakt... czepiła mi się 2 razy... raz jak mnie koleś zawadził ciężarówką kazali przyłożyć do zdjęcia, które musieli zrobić i dzisiaj rano drugi... tylko dzisiaj przyczepili się pierwsze o szyby a później o tablice :D ale też użyłem podręcznego zestawu tzn. oryginalna blacha i taśma klejąca :)

Ostatnia edycja:
to fakt... czepiła mi się 2 razy... raz jak mnie koleś zawadził ciężarówką kazali przyłożyć do zdjęcia, które musieli zrobić i dzisiaj rano drugi... tylko dzisiaj przyczepili się pierwsze o szyby a później o tablice :D ale też użyłem podręcznego zestawu tzn. oryginalna blacha i taśma klejąca :)

a widzisz jednak jest to maly problem w polsce dostalem mandat a w austrii przedwczoraj mnie zatrzymali za nawrotke na podwojnej ciaglej wyogladali auto z kazdej strony i z dowodem rej.sprawdzal blachy czy sa takie jak w papierach i ani slowem sie nie odezwal ze to naklejka :) 10 min sie produkowalem i skonczyli na upomnieniu bo tak to by 70 euro z kieszeni wyciagli :)

u nas im się nudzi... co zrobić... poza tym to mi oglądali już nie raz samochód i nie było problemu ale raz na jakiś czas znajdzie się nadgorliwy i wtedy muszę szukać taśmę klejącą i blachę w bagażniku...

w Luxemburgu jak nie ma gdzie dac z przodu to daja taka mala
91.jpg

wiem wiem na Węgrzech też maja małe tablice i we Włoszech :D ale naszą drogówkę mało to obchodzi... tyle tylko zę w przepisie jest że jak w 30 minut na miejscu zlikwidujesz usterkę to nie ma mandatu a ja mogę zlikwidować bo mam taśmę i blachę :D

wiem wiem na Węgrzech też maja małe tablice i we Włoszech :D ale naszą drogówkę mało to obchodzi... tyle tylko zę w przepisie jest że jak w 30 minut na miejscu zlikwidujesz usterkę to nie ma mandatu a ja mogę zlikwidować bo mam taśmę i blachę :D

to czemu ja o tym nie wiedzialem i wj..li mi ten za..bany mandat???? mrutyna powiedz cos wiecej o tym przepisie bo wtedy co dostalem mandat to i tak zalozylem blache tylko ze dowodu nie zabrali....to sie teraz wk...lem

to czemu ja o tym nie wiedzialem i wj..li mi ten za..bany mandat???? mrutyna powiedz cos wiecej o tym przepisie bo wtedy co dostalem mandat to i tak zalozylem blache tylko ze dowodu nie zabrali....to sie teraz wk...lem
ja nie wiem jaki dokładnie jest przepis ale za każdym razem a było ich (zatrzymań) 2 takie co mnie chcieli uwalić mówię że jadę ją założyć do mechanika. A nie jest założona bo zderzak świeżo malowany. Bez tablicy odjechać mi nie pozwolili więc mam taśmę klejącą i oryginalną tablicę i przyklejam po prostu.
Więc za co mi mają dać mandat lub zabrać dowód jak usterka znika?

i pojawiła się nowa skóra na kierownicy design by Sqra :D:D:D
Wykonanie wręcz perfekcyjne, to że lepsze niż fabryka to chyba mówić nie muszę, jako że samochód to sport pack i podświetlenie na czerwono uprosiłem o czerwoną nić na kierownicy, prezentuje się przednio :D
To da tak pewno z 30KM więcej mocy i z 2m mniejszy promień zawracania :D
Jak by ktoś chciał śmiało pisać do kolegi Belfer27 z forum a jak ktoś chce zobaczyć z Krakowa chętnie pokażę swoją :D a tymczasem poniżej foty :)

p1012798.jpg

p1012796.jpg

p1012793s.jpg

p1012795.jpg

i pojawiła się nowa skóra na kierownicy design by Sqra :D:D:D
Wykonanie wręcz perfekcyjne, to że lepsze niż fabryka to chyba mówić nie muszę, jako że samochód to sport pack i podświetlenie na czerwono uprosiłem o czerwoną nić na kierownicy, prezentuje się przednio :D
To da tak pewno z 30KM więcej mocy i z 2m mniejszy promień zawracania :D
Jak by ktoś chciał śmiało pisać do kolegi Belfer27 z forum a jak ktoś chce zobaczyć z Krakowa chętnie pokażę swoją :D a tymczasem poniżej foty :)

Nie tylko 30 KM i mniejszy promień, ale i jakieś 40 Nm jeszcze masz pod nogą przez tą kierownicę:)

Amortyzatory
Powrót