• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprzedaz modyfikowanej Alfy

Krajcok a ty nie mieszkasz w niemcowni czasem? Może tam ją sprzedaj, tam więcej maniaków tuningu więc powinno być łatwiej.
A do reszty eko....w sprawdżcie czy wasze katalizatory są sprawne że innym wytykacie jego brak.

Mieszkam w Polakowni. Twoja propozycja jest analogiczna do pomyslu kupna Alfy od np. obywatela Ukrainy. Absurdalne, biorac pod uwage wiele kryteriow (jakosc drog i paliwa, kulture techniczna tu i tam, etc).

Poza tym nie uwazam, ze sa to mocne modyfikacje. Ktos napisal, ze nie wiedzialby jak naprawic cos takiego. Ludziska, przeciez zmodyfikowane zostaly same przyleglosci, proste, bzdurne rzeczy powiedzialbym. Silnik jest w 100% seryjny, wydech bedzie dozywotni, jak peknie IC podczas np stluczki, to mozna zalozyc nowy, a turbine zregenerowac lub zalozyc nowa fabryczna, bo przeciez obudowa, wejscia/wyjscia sa identyczne.

Ostatnia edycja:
Mieszkam w Polakowni. Twoja propozycja jest analogiczna do pomyslu kupna Alfy od np. obywatela Ukrainy. Absurdalne, biorac pod uwage wiele kryteriow (jakosc drog i paliwa, kulture techniczna tu i tam, etc).

Poza tym nie uwazam, ze sa to mocne modyfikacje. Ktos napisal, ze nie wiedzialby jak naprawic cos takiego. Ludziska, przeciez zmodyfikowane zostaly same przyleglosci, proste, bzdurne rzeczy powiedzialbym. Silnik jest w 100% seryjny, wydech bedzie dozywotni, jak peknie IC podczas np stluczki, to mozna zalozyc nowy, a turbine zregenerowac lub zalozyc nowa fabryczna, bo przeciez obudowa, wejscia/wyjscia sa identyczne.

Myślałem że w niemcowni i że masz furkę na niemieckich blaszkach wtedy byłoby sprzedać. Ale nic nie stoi na przeszkodzie dac ogłoszenie na np. http://www.mobile.de/home/index.html
być może trafi się potencjalny nabywca, mój szwagier sprzedł w ten sposób auto do austrii.

Jak to są poważne modyfikacje to poczytajcie o Punciaku Cinka :).
To są modyfikacje przede wszystkim skuteczne i dające największe efekty, większość przy sporym zapale i większej ilości wolnego czasu zrobić samemu i oddać auto na strojnie do kogoś kto się na tym zna.. Nie przesadzajcie z tą naprawą.. :|

jest na forum użytkownik rybakmj, który też tjuninguje
swojego JTDM i z tego co pisze można wywnioskować,
że to są poważne modyfikacje

wez wrzuc to do Hyde Parku, to sie chłopaki przynajmniej pośmieja,
nie no leze i kwicze...dobre... dobre...

edit
del.

do usunięcia

wystarczy offa

Ostatnia edycja:
Skoro zostałem wywołany do tablicy ,więc 2 słowa odemnie.

Trzeba powiedzieć jasno iz FMIC,dolot w kwasie,wydech,inne turbo ( tymbardziej hybryda) to modyfikacje z cyklu znaczących,na widok których laik może mieć obawy lub co gorsza złudne przeświadczenie o właścicielu,zaś osoba "w temacie" dostanie gęsiej skórki ,ogarnie ją podziw i zarazem satysfakcja ,bo kupi auto juz pomodzone w cenie absolutnej serii.

Każdy kto chce swoje auto bardziej stuningowac inwazyjnie ,aniżeli sam soft,musi liczyć sie z tym ,że potem mogą być problemy z odsprzedażą,a gdy tym autem jest alfa romeo,to problem rosnie do kwadratu.

Na miejscu załozyciela tematu,mysląc poważnie o sprzedaży tej niezwykłej GT,wystawił bym ogłoszenie ale tu lub na SR,bo allegro może tylko zniesmaczyć telefonami od potencjalnych osób zainteresowanych,którzy zaczną wciskać ,że auto jest w stanie bardzo rózniącym się od rzeczywistego,co będzie absolutną bzdurą.

Sam,gdybym natrafił na ogłoszenie sprzedazy pomodzonej 156,nie mając jeszcze swojej,mocno bym się zastanowił nad kupnem,choc ubolewał bym ,że sam tych modyfikacji nie zrobię w przyszłosci,ale fakty ekonomiczne pewnie by wzieły górę.

Krajcok-a może warto zostawić sobie tą GT ?? Włozyłeś duzo kasy i serca,auto prezentuje się naprawdę znakomicie,a przeciez możesz je jeszcze bardziej udoskonalić.Poczekaj z pół roku,to moze moje wyniki ( mam nadzieję) zmotywują ciebie jednak nie do sprzedazy ,a do dalszego modzenia ;)

Pozdrawiam Ciebie i trzymam kciuki za zatrzymanie alfy.

PS.mam nadzieję ,żę z tym ASO to nie było omnie.

Krajcok-a może warto zostawić sobie tą GT ?? Włozyłeś duzo kasy i serca,auto prezentuje się naprawdę znakomicie
a widziałeś ją na "żywca" ?
cena zaporowa wg mnie

edit -
krajcok przepraszam , pomyliłem twoją z tą białą od mijakiego ( bo on gdzieś pisał o sprzedaży swojej )
przepraszam za wprowadzenie w błąd pozostałych

Ostatnia edycja:
Masz rację nie widziałem,tylko co zdjęcia więc nie mogę być obiektywny.

Podaj link do sprzedaży.

Cena to najwiekszy mankament aut tuningowanych,bo ile by kasy sie nie włozyło i jakich elementów uzyło,nie wspominając o renomie firm gdzie to sie robiło,to żaden kupujący nawet 1/4 wartości modów nam nie zwróci.Cena może oscylować w górnym pułapie cen ,nazwijmy to " giełdowych" i tyle,chyba że trafimy na pasjonatę/napaleńca.Takie moje zdanie i dlatego tymbardziej zostawiłbym ją dla siebie na miejscu właściciela.

na taką modyfikowaną alfę, z dieslem, nie ma rynku zbytu
hee hee
sami sobie udowadniacie, że grzebiecie auta w sposób bezsensowny
bo sprzedać nie można, bo jak ktoś takiej szuka, to szuka auta oszczędnego

ze sprzedażą tjunowanego z głową auta - mocnej benzyny, nie zakatowanego, nie ma problemu, pod warunkiem ogłoszenia się gdzie trzeba

Hyena po pierwsze ja nie grzebię w swoim dieslu po to by go sprzedać komuś i liczyć jeszcze przy tym na zysk.Tak się składa ,że poruszam sie dwoma autami i coraz bardziej skłaniam się ku temu,że alfa zostanie u mnie na dłuższy czas aniżeli przewidywałem.Alfę robię dla siebie i własnej satysfakcji,a że nie jest to logiczne pod względem kosztów i odpsrzedazy to druga strona medalu,która dlamnie nie jest problemem. To odnosnie mojej ideii tunigu diesla.

Trzeba ci przyznać rację ,że ogólnie rzecz biorąc popyt na tuningowane diesle jest wręcz maciupki i odsprzedaz pomodyfikowanego auta w diezlu jest bardzo problematyczna.Toteż we wczesniejszym poście wspomniałem ,że decydując się na inwazyjny tuning diesla ,nalezy wziąć to bardzo mocno pod uwagę.

Amortyzatory
Powrót