Konrado
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
Trojniczek ma sprzezynke i gumke?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Skrecz napisał:Wiem ze trochę zbaczam z tematu ale mam problem a w wyszukiwarce nie znalazłem jak regulować spryskiwacze przedniej szyby? jak stoje i odpale silnik strumien leci tak wysoko ze przelatuje nad autem.
Lesio napisał:Skrecz napisał:Wiem ze trochę zbaczam z tematu ale mam problem a w wyszukiwarce nie znalazłem jak regulować spryskiwacze przedniej szyby? jak stoje i odpale silnik strumien leci tak wysoko ze przelatuje nad autem.
Prosta sprawa, najlepiej jest to ustawić w dwie twarze. Jedna siada w aucie i włącza spryskiwacz a ty z igłą w ręku regulujesz kat padania płynu. Tylko uważaj na wycieraczki bo potrafią mocno w rękę uderzyć, i nie odchylaj wycieraczek jak będziesz ustawiał spryskiwacz bo może byc tak że płyn bedzie leciał na szybe przy podniesionych wycieraczkach a przy opuszczonych będzie przez pare sekund spryskiwał remię wycieraczki.
Lopezius napisał:Robię to bardzo często szczególnie w zimie, wystarczy że śnieg się zrzuca i miotełką je poprzestawiasz więc trzeba znów ustawiać. Codzienność :wink:
Jezeli popka działa i pompuje wode to poprostu sprawdz wezyki czy nie sa nigdzie pozaginane i czy sa drozne, a moze dysze sa zapchane - szpilka w reke i przepchac. Niewiem jak jest w 156 ale w 146 wezyki idą pod plastikową osłoną pod szybą tam gdzie sa mocowane wycieraczki. A demontaż prosty: odkrecasz wycieraczki, sciagasz oslonę i wezyki masz na wirzchu, łot cała mecyja.Kipila napisał:Podepne sie pod temat. Autko AR 156, 2000r.
Mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby, najzwyczajniej nie działa. Sprawdziłem samą pompę, jest sprawna. Bezpiecznik jest równiez ok. Nie mam pojecia co dalej sprawdzic, czy zasilanie idzie bezposrednio z dzwigienki przy kierownicy przy jest jakis przekaznik. Domyslam sie ze to drugie bo po zainicjowaniu spryskiwacza po jakims czasie wycieraczki przecieraja szybe. Prosze o pomoc, od czego zaczac i jak sie do tego zabrac?
wymien ten elemencik w ktorym zatkales dziurke..a tyl spryskiwacz zadziala.koszt ok 5 zl w kazdym sklepie fiata.przeczytaj od poczatku ten temat a dowiesz sie ze to zaworek jednokierunkowy.sprawne musza byc oba (jest jeden na przod i jeden na tyl)aby dzialalo poprawnie.dareme89 napisał:Mi nie dziala tylni spryskiwacz, pompa sie wlacza ale nie leci plyn. Przednie tez mi nie chodzily ale zakleilem w tym trojniku ta dziurke i od razu zaczely chodzicnie rozumiem jak ten trojnik moze miec wplyw na prace tylniego spryskiwacza skoro od tego trojnika odchodza tlyko wezyki do przednich. Musze jeszcze poszuakc tego z tylu trojnika on jest w bagazniku za tapicerka tak? ( alfa 146 )