• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Sprowadzenie z USA

Czy można mieć ustawione MESem lampy europejskie, a pozostawiony region USA? Nie chce mi się na razie lutować kabelka od zamykania drzwi, czy takie rozwiązanie będzie powodowało jakieś błędy/problemy?

Czy można mieć ustawione MESem lampy europejskie, a pozostawiony region USA? Nie chce mi się na razie lutować kabelka od zamykania drzwi, czy takie rozwiązanie będzie powodowało jakieś błędy/problemy?

Kto ci broni kodować co chcesz. Region USA to język częstotliwość radia itp

JAK masz nawigacje to początek kłopotów po odłączeniu modułu.

SOS itp?
Myślę, że mam problem z zasilaniem modułów.
Ma może ktoś dostęp do schematu Stelvio?

- - - Updated - - -

Sprawdzałeś czy po ustawieniu lamp na EU na pewno nie działają drzwi? U mnie w Stelvio Y22 nic nie musiałem przelutowywać.

W MY22 chyba nie trzeba przelutowywać, ja mam 2017. A pytam bo mechanik wysłał mi zdjęcie z błędem: service adaptive headlamp system i myślałem, że może ma to jakiś związek. U mnie oryginalnie były lampy 35W, zmieniłem na 35W EU, jeśli dobrze pamiętam z tego wątku, to powinny działać Plug and Play? (Spryskiwacze miałem oryginalnie, poziomowania nie dokładałem, ale powinno chyba działać bez nich?)

W MY22 chyba nie trzeba przelutowywać, ja mam 2017. A pytam bo mechanik wysłał mi zdjęcie z błędem: service adaptive headlamp system i myślałem, że może ma to jakiś związek. U mnie oryginalnie były lampy 35W, zmieniłem na 35W EU, jeśli dobrze pamiętam z tego wątku, to powinny działać Plug and Play? (Spryskiwacze miałem oryginalnie, poziomowania nie dokładałem, ale powinno chyba działać bez nich?)

Wszystko powinno działać jak założysz wszystko , każdy pisze ale czytać sie już nikomu nie chce było wałkowane ze 100 razy a tak dodajesz nowy post bez sensu i spirala sie nakręca.

Sprawdziłem wczoraj lampy, świecą ok, nie opadają, na desce świeci się błąd lamp, a w mesie pokazuje błąd czujników poziomowania. Wcześniej na forum ktoś napisał, że w identycznej sytuacji błąd na desce pokazał się mu po zmianie regionu na PL, u mnie jest ustawione USA, więc według tej informacji błędu być nie powinno, ale czujniki i tak dołożę bo to niewielki koszt.

Jedynie zastanawia mnie czy wszyscy z lampami 35W EU bez czujników jeżdżą z błędem na desce?

Sprawdziłem wczoraj lampy, świecą ok, nie opadają, na desce świeci się błąd lamp, a w mesie pokazuje błąd czujników poziomowania. Wcześniej na forum ktoś napisał, że w identycznej sytuacji błąd na desce pokazał się mu po zmianie regionu na PL, u mnie jest ustawione USA, więc według tej informacji błędu być nie powinno, ale czujniki i tak dołożę bo to niewielki koszt.

Jedynie zastanawia mnie czy wszyscy z lampami 35W EU bez czujników jeżdżą z błędem na desce?

Nadal nie czytasz tylko znowu piszesz aby pisać. Namawiam do tego to nie boli i znajdziesz na swoje pytanie odpowiedz.

wlaccz z powrotem "side markers" w MESe i nie bedzie bledu

Posiadam na sprzedaż lampę przednią lewą USA do giulii 25W nie skrętną kompletną ,jakby ktoś potrzebował produkcja 06/2017

Cześć. Jak to teraz wygląda z kosztem takiej Giulii z USA (z naprawą u nas) jeżeli chodzi o roczniki 2017-2018 i 2020-2021. Czy jest duża różnica? W najbliższym czasie pewnie będę się rozglądał za Giulią i nie wiem czy nie lepiej poczekać kilka miesięcy i sprowadzić sobie polifta czy w zakresie do 110k to raczej tylko 2017-2018.

Cześć. Jak to teraz wygląda z kosztem takiej Giulii z USA (z naprawą u nas) jeżeli chodzi o roczniki 2017-2018 i 2020-2021. Czy jest duża różnica? W najbliższym czasie pewnie będę się rozglądał za Giulią i nie wiem czy nie lepiej poczekać kilka miesięcy i sprowadzić sobie polifta czy w zakresie do 110k to raczej tylko 2017-2018.

Mając 110k możesz celować w 2020-2021. Polecam jednak na spokojnie wszystko policzyć: koszty zakupu, sprowadzenia, opłat celnych, części, naprawy.

Tak dopowiem, że samemu bym nie sprowadzał, raczej przez firmę. Właśnie wolałbym już polifta skoro to nie są jakieś duże różnice :P

Mam na sprzedaż swoją Giulię, którą zrobiłem zgodnie ze sztuką (robiłem dla siebie), ale po trzech miesiącach dochodzę do wniosku, że się u mnie marnuje, po prostu za mało jeżdżę i szkoda żeby więcej stała w garażu niż jeździła. Zainteresowanych zapraszam po więcej informacji na priv.

Cześć,
Czy mógłby ktoś z Was polecić eksperta od przeróbek USA -> EU? Czyli:

- lampy tył
- zamki
- język w menu
+ inne rzeczy i o których mogę nie nieć pojęcia :)

Lokalizacja to centralna Polska

Ostatnia edycja:
Ekspert :) to mi się od razu z TVP kojarzy :D
Konwersję zrobiło już tu tyle osób że pewnie łatwiej by było jakbyś podał lokalizację, żeby z Szczecina do Rzeszowa zaraz nie gnać...
Jak ktoś potrafi operować lutownicą, potrafi szukać na tym forum albo na alfaowner to taki zabieg sam sobie spokojnie przeprowadzi.

Ekspert :) to mi się od razu z TVP kojarzy :D
Konwersję zrobiło już tu tyle osób że pewnie łatwiej by było jakbyś podał lokalizację, żeby z Szczecina do Rzeszowa zaraz nie gnać...
Jak ktoś potrafi operować lutownicą, potrafi szukać na tym forum albo na alfaowner to taki zabieg sam sobie spokojnie przeprowadzi.

Super, dziękuje za pomoc. Takich ludzi to ze świecą szukać. <oczywiście żart>

alfa gulia 2021 rok nie odpala brak połączenia z komputerem

witam ,
mam pytanie czy jest ktoś kto wie jak odpalić alfę po wypadku? żaden mechanik ze szczecina nie może się połączyć z samochodem. twierdzą ze samochód nie odpowiada. auto uderzone jest w tył, ale akumulator nowy, bezpiecznik przy aku ogsrniety, a auto nie odpala.
czy ktoś może ma jakiś pomysł? dodam ze przyjeżdżał już do niej serwis od alfy z ich kostkami , komputerami itd. świecą się światła awaryjnie i zero połączenia.
błagam już nawet nie proszę o pomoc …:(

Amortyzatory
Powrót