[Giulia] Sprowadzenie z USA

W końcu zmieniony market - będę się brał za pozostałe rzeczy. Mam nadzieję na pomoc.

- - - Updated - - -

Mógłbyś podrzucić info co i gdzie przelutować?

było było tylko na tacy każdy chce, ech. lewa wtyczka BCM odciąć kabel lecący do pinu 18 i stronę zamków podlutować do kabla lecącego do pinu 3, sam kikut z 18 od BCM zaizolować. błędy w BCM olać, nic się nie wyświetla na zegarach i wszystko działa.

To jest tak, że jak nie potrzebujesz jeszcze to wszystko możesz namierzyć a jak jesteś w potrzebie to tak jakby diabeł nakrył ogonem. Z dwie godziny szukałem i nic. Dzięki za szybką odpowiedź.

Nie mogę odczytać schematu.

- - - Updated - - -

Zmieniłem ustawienia na europę zrobiłem proxi i nadal mam problem z telematikiem - może coś pomożecie? I to co zauważyłem:
- kierunkowskazy rozdzielone od stopu
- tylne obrysówki nadal świecą - tak ma być?
bez przerabiania wiązki:
- klapa wlewu paliwa otwiera się
- drzwi kierowcy otwierają się

- - - Updated - - -

Zmieniłem ustawienia na europę zrobiłem proxi i nadal mam problem z telematikiem - może coś pomożecie? I to co zauważyłem:
- kierunkowskazy rozdzielone od stopu
- tylne obrysówki nadal świecą - tak ma być?
bez przerabiania wiązki:

MASZ PO LIFCIE auto jesli tak to telematik nie bedzie dzialac musisz fizycznie usunac

I tak wygląda proxiIMG_20221115_194505.jpg

- - - Updated - - -

tak po lifcie.
Do czego służy telematik i gdzie się znajduje?

Znowu chcesz na tacy wszystko dostac kazdy nowy uczestnik zamiast czytac tylko pisze. Poszukaj a znajdziesz.
za zegarami.

Czytam i czytam i nie mogę znaleźć. Przeczytanie wszystkich wątków zajmie mi z parę tygodni a wyszukiwarka nic nie chce mi znaleźć. Za zegarami jest moduł SGW - czy to jest gdzieś w pobliżu?
Co nie będzie działać jak usunę telematica.

bez przerabiania wiązki:

niektore MY20 modele dzialaja bez wprowadzania zmian w okablowaniu. na razie nie wiem czemu tak jest.

TBM jest za zegarami nad radiem. dostep jest od dolu deski

Za co odpowiada TBM? Co nie będzie działało jak odłączę go.

Może ktoś zmierzyć szerokość maski w Giulii? Muszę przywieźć nową, a auto stoi u mechanika za miastem. Nie wiem czy mi wejdzie do auta, w internecie podają 125 cm, ale nie ma informacji czy to jest z opakowaniem czy bez.

MASZ PO LIFCIE auto jesli tak to telematik nie bedzie dzialac musisz fizycznie usunac

Myślę, że namierzyłem telematik. Dojście jest masakryczne. Próbuję wypiąć szarą wtyczkę z tego modułu, ale nie wiem jak odblokowuje się ją. Jakieś wskazówki? Można ten moduł usunąć bez demontażu kokpitu?

Pewnie większość wtyczek jest w Alfie podobnej konstrukcji. Możesz łatwo wyjąć moduł od świateł/startstopu/parkingu i obejrzeć sobie jak te wtyczki działają. Są identycznej konstrukcji jak od SGW więc spora szansa że w telematicu też są podobne tylko inne piloty i ilość pinów.

Ostatnia edycja:
Niestety nie jest tak prosto. W tej co wtyczka to otwiera się inaczej. załączam zdjęcie tej wtyczki.20221123202520449.jpg

[MENTION=91551]nw1067[/MENTION] zobacz, tak to dziala

1_k1Vqrzy_YwmD22NHqcU4Mw.jpg

Amortyzatory
Powrót