• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Sprowadzenie z USA

Ja właśnie też ale teraz gdy rozmawiałem z kilkoma pośrednikami, to wszyscy praktykują sprowadzanie już na końcowego właściciela.

Dokladnie, wystwaiaja fakture tylko na usluge posrednictwa. Nie spotkalem sie, zeby na calosc wystawiali FV...

ale tutaj masz wszystko legalnie umowę, mozesz sprawdzic firme czy jest zarejestrowana, gdzie niby ma byc wał?

Nie no jasne, jeśli bedziesz rozmiawał z Adamem, to zapytaj możliwe że ją dostaniesz, ja nie dostałem bo nie potrzebowalem.

radzę się 3-mać się od tej firmy jak najdalej ;)

to ja polecę z mojego doświadczenia cocomotors.pl z Wieliczki

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Mi sprowadziła bezproblemowo, za 2tys. prowizji, firma z Ostródy - Bestclassiccar .

Julka 2018 z Kanady rozładowana, przeczytane wszystkie strony, niezła skarbnica wiedzy tutaj.
Jakieś różnice w wersji US a Kanadyjskiej? Poszukuje tylnego zderzaka do wersji TI na Allegro widzę drożyznę (a może i nie?)

Julka 2018 z Kanady rozładowana, przeczytane wszystkie strony, niezła skarbnica wiedzy tutaj.
Jakieś różnice w wersji US a Kanadyjskiej? Poszukuje tylnego zderzaka do wersji TI na Allegro widzę drożyznę (a może i nie?)
Nie spodziewam się różnic usa vs kanada.
Za zderzak trzeba dać ok 2500-3000 PLN kompletny z wiązką i radarami, takie ceny ....

Nie spodziewam się różnic usa vs kanada.
Za zderzak trzeba dać ok 2500-3000 PLN kompletny z wiązką i radarami, takie ceny ....

Na Allegro jest za 2750 używany choć stan wydaje się idealny, zastanawiam się czy za ta cenę nie kupię w ASO nówki...?

Jak skompletujesz na nowych częściach wszystko z ASO to oczywiście wyjdzie dużo drożej a i tak musisz lakierować.
Nie wiem jak masz uszkodzone auto, ale pamiętaj że w zderzaku masz wiązkę czujników parkowania, radary martwego pola jeśli taka wersja, do tego jeszcze dyfuzor i końcówki wydech

Ps. Ja w marcu zapłaciłem 2200 za kompletny zderzak tył

Ostatnia edycja:
sam zderzak i dokładka to pewnie własnie ze 2.5-3k obstawiam, ale jak doliczy się wiązki, czujniki PDC, czujniki martwych stref, to już wyjdzie pewnie z 8-10k jak nie więcej

F0898CE1-98D0-44D5-867A-87CA8C7AD7B9.jpeg

Wyglada to tak, coś tam może ocalało ale ile to się okaże. A jak kosztowo wychodzi walka ze zmiana świateł tylnich, lepiej kupić nowe czy przerabiać?

Załączniki

• CCAFD8AE-1B18-48CF-8D64-02C2128A5599.jpeg
    CCAFD8AE-1B18-48CF-8D64-02C2128A5599.jpeg
    92.7 KB · Wyświetleń: 84
Nie wygląda źle....
Odnośnie lamp to ja bym na Twoim miejscu przerabiał bo mają ładniejszy odcień, są bardziej krwisto czerwone.
68.jpg

Pokaż załącznik 270316

Wyglada to tak, coś tam może ocalało ale ile to się okaże. A jak kosztowo wychodzi walka ze zmiana świateł tylnich, lepiej kupić nowe czy przerabiać?

jak masz dobre USA to przerabiać. mogę Ci ogarnąć zmiany konfigui i różne przeróbki u siebie w Bielsku na poczekaniu (kilka godzin w zależności od zakresu prac), zrobić wywiad, doradzić itp. w razie czego pisz na info(at)stuff4car.com

Nie wygląda źle....
Odnośnie lamp to ja bym na Twoim miejscu przerabiał bo mają ładniejszy odcień, są bardziej krwisto czerwone.
68.jpg

Uuu fajne to światełko, chyba faktycznie skorzystam z [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] oferty

A co do zderzaka jeszcze to tutaj będą różnice w wersjach alfy? Poglądowo wyglada mi to na ten ze zdjęcia...

C9A9A375-E254-4E34-A1C4-33CF24908C91.jpg

z tego co się orientuje pasują plug&play, tylko ten z Q ma dodatkowe mocowania dyfuzora. natomiast dyfuzory nie są wymienne (inne szerokości/kształty/odblaski: zwykły, Veloce i Q). może koledzy podpowiedzą któzy się interesowali bardziej. co do przeróbek USA->EU zapraszam do kontaktu emailowego

Amortyzatory
Powrót