To ile ona ma lat, nie ma znaczenia, bo żadna sprężyna nie powinna pękać bez powodu - zapytaj czy są w stanie zweryfikować, czy jest ich wyrób, czy to na podstawie zdjęciach cechy, czy wysłania jej do nich - taka firma jak Sachs, nie powinna pozostawić takiego sygnału bez odpowiedzi.
Jak rozumiem, o tym, że jest to "Sachs, wiesz wyłącznie z tego, co Ci powiedział mechanik?
Jeśli Sachs, to porządna firma, to w ich interesie powinno być zbadanie, czy to jest ich wyrób, a jeśli tak, to być może nawet poczują się do winy - miałem taką historię - kilka lat temu kupiłem uniwersalne błotniki do roweru - w ubiegłym roku, prawdopodobnie z mojej winy, mocowanie tylego błotnika pękło - na błotniku była nazwa firmy, odnalazłem ją w netcie i napisałem do nich, opisując sytuację, w której napisałem, że nie wykluczam, że uszkodzenie powstało z mojej winy - po około godzinie dostałem e-maila z przeprosinami oraz ofertą darmowego dosłania mi uszkodzonego mocowania - zapłaciłem tylko za koszty wysyłki, przy okazji Pani, która ze mną korespondowała, poprosiła o zdjęcia uszkodzenia, po to, żeby ich technicy sprawdzili czy nie da się tego jakoś wzmocnić - firma jest słowacka, ale ma swoją siedzibę w Polsce.