Sprawdzenie VIN

Sprawdzenie VIN i opinie Alfa 159

Witam wszystkich forumowiczów
jestem tutaj zupełnie nowy i jest to mój pierwszy wpis na tym forum, a skusiło mnie do tego zauroczenie modelem Alfa Romeo 159, do tej pory jeździłem różnego rodzaju dziwnymi wynalazkami które poprostu się toczyły i wkońcu postanowiłem zakupić samochód na który można również z przyjemnością popatrzeć

mam prośbe o opinie doświadczonych Alfaholików na temat auta które mnie zainteresowało

numer VIN przesłany przez sprzedającego ZAR93900007073285

link do ogłoszenia
http://allegro.pl/show_item.php?item=3387266547

jak na moja logike to szkoda jechać pomimo faktu że sprzedający zapewnia o kupnie w salonie PL, mozliwości sprawdzenia w salonie i pewnej historii bo w wiele rzeczy jestem w stanie uwierzyć ale diesel z 2007 roku z przebiegiem 97tys. kilometrów?? w dodatku w bardzo atrakcyjnej cenie i to do negocjacji... cuda jak dla mnie, prosiłbym o potwierdzenie lub może obalenie moich wątpliwości

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi

Czemu przebieg jest nierealny jeżeli ktoś robił ok. 15 tyś rocznie to jest realny jak najbardziej, ja sam kupiłem belle tyle że model 147 z przebiegiem też na oko małym 120 tyś jak na auto z datą rejestracji początek 2006. Wydawało mi się że przebieg jest za mały ale w historii zgadzał się - auto było z polskiego salonu, jeżdżone tylko w Polsce. Jeżeli auto jest z Polski to taki przebieg jest realny, nie uwierzę w tak niskie przebiegi w autach z rynków zachodnich np. Niemcy - gdyż tam dieasla kupuje się żeby pracował i przy 6 letnim aucie przebieg może dochodzić do 400 tyś - co w Polsce jest praktycznie nie możliwe do zrobienia.

Witajcie.

Znajomy poszukuje dla siebie Alfy 147 (już go zaraziłem Alfaholizmem - uprzednio użytkował Audi).
Problem jest taki, że nie znana nam jest historia samochodu/informacje na jego temat - a zapewnieniom handlarza nie ufam.
Proszę o możliwość podania wszelkich informacji nt. tego pojazdu: ZAR93700005118397

Z góry dziękuję! :)

W8 - 147 BZ/DS (2000-2010)
NO SPECIAL VERSION
(LV0)
(M5)
DISTINCTIVE
(V2)
(P5)

[TD="colspan: 2"]190.451.0.0 - 1.6 TS 16V 120CV 88KW DISTINCTIVE -5 PORTE
[/TD]

[TD="colspan: 2"] Engine: 3808679 Vehicle: 03316582 Manuf. date: 21/10/2003
[/TD]

[TD="colspan: 2"]
[TABLE="class: CharInfoTable, width: 100%"]
[TR]

[TD="align: right"]VERSIONE SPECIALE
[/TD]

[TD="class: mvsInfoClass, align: right"]M
[/TD]
[TD="class: mvsInfoClass"]1600 TS 16V 88KW
[/TD]

[TD="align: right"]V
[/TD]

[TD="class: mvsInfoClass, align: right"]P
[/TD]
[TD="class: mvsInfoClass"]5 PORTE
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

za dane z epera piwko ?
to co Ty dzasz jak ktos poda dane serwisowe nt napraw itp ?

- - - Updated - - -

to masz jeszcze kolory tapicerki :-)
Przechwytywanie.jpg

- - - Updated - - -

albo sam odal EPER i się baw :-)

Za dane serwisowe to poleci halba (na poważnie).
Zastanawiam mnie fakt, że ów samochód ma welur, a nie skórkę jak opisuje to EPER.
Błąd EPER'a, czy jednak ktoś kombinował przy autku? :)

Dzięki za odpowiedź! :)

można prosić o sprawdzenie tego vin ZAR93200000276216

Czy w ASO po numerze VIN sprawdzą coś więcej niż z linkiem powyżej ? Chodzi o Alfę Romeo 147.

Witam,
Pare dni temu miałem kolizje, po rozłożeniu przodu mojej alfy 147 zacząłem nabierać dziwnych podejrzeń że może być z rocznika przedliftowego, natomiast w papierach mam 2005. Niby przód jest po lifcie lecz mocowania lamp, zderzaka itp było tak prowizoryczne.. Plus, że tylną klapę i zderzak mam przed liftem (niby z powodu starszej kolizji i braku kasy na poliftowe częsci poprzedniego właściciela) Podaje numer vin i prosiłbym o jakieś sprecyzowane informacje na temat mojej alfy jesli oczywiscie jest to możliwe.
zar93700003308292

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="align: right"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]190.431.1.0 - 1.6 TS 16V 120CV 88KW DISTINCTIVE -3P-FL.2004[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Engine: 1231521 Vehicle: 03462280 Prod. date: 6/9/2005[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Hehe czyli auto musiało być walniete w tył i to konkretnie skoro ma tyłek z przed FL, przód z po FL - więc wychodzi na to że przód był wcześniej rozwalony, naprawiony a ty go znów rozwaliłeś :). Hehe nie no na poważnie to nie takie składaki już widziałem, kiedy ze znajomym szukaliśmy 147.

no ewidentnie widac po robociźnie, że ktoś na szybko składał auto, no cóż, nie pierwszy nie ostatni raz bita :P po sprawdzeniu w aplikacji generali auto okazało sie że od 2006r miało to autko 8 kolizji :O

Haha to jak to się mówi ciężko na siebie pracowało :)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót