• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sprawdzenie VIN

witam
mam jeszcze jedno pytanie można według tego numeru VIN sprawdzić wyposażenie samochodu ?

Sprawdzałem auto ePer-rze po VIN i mam takie dane:
VIN.jpg
A oryginalnym dowodzie rejestracyjnym z Francji po pierwsze:
1. moc jest 93Kw
2. rok prod 05/2005
poza tym wszystko się zgadza. Skąd te różnice?
DF

a pewny jesteś że w tym dowodzie z Francji nie masz daty pierwszej rejestracji auta zamiast daty prod. ?

ten 4000 ma chyba faktycznie 93KW
a ten z końcówką 5000 ma 110KW

tak tylko przypuszczam po tym co wyczytałem

czyżby jakaś wymianka była ?
abo co ?

Ostatnia edycja:
Wymianka? Ale razem z tabliczką? Ktoś pisał, że na Francję były dławione wersje.....
Może o to w tym chodzi?
DF

w sumie też mozliwe
ale nie wiem
:-)

i jeszcze jedna opcja:
skoro błędy bywały nawet w instrukcjach obsługi to i w eper jakiś błąd ma prawo się chyba trafić
no ale kto to wie ?

niby nic strasznego ale np w przypadku zakupu części po nr vin nie będzie problemów? ( jak z różnicami w tych dwóch nr silnika? )

ale czemu info w eper nie wskazuje mu poprawnie silnika ?

Bo auto mogło z fabryki wyjechać jako 150 konne np do salonu w niemczech, a okazało się że we akurat we francji złożono zamówienie na taki egzemplarz. No i w serwisie dostosowano silnik do wymagań podatkowych m.in wybijając nową tabliczkę i dławiąc moc.
Albo najzwyczajniej w świecie ePer ma błąd.
Greciu pracuje w ASO Alfy.
Można podesłać mu VIN i będzie ładny wydruczek, nawet z imieniem i nazwiskiem (lub firmą) pierwszego właściciela.

aha - i bądź tu człowieku mądry ;)

Bo auto mogło z fabryki wyjechać jako 150 konne np do salonu w niemczech, a okazało się że we akurat we francji złożono zamówienie na taki egzemplarz. No i w serwisie dostosowano silnik do wymagań podatkowych m.in wybijając nową tabliczkę i dławiąc moc.
Albo najzwyczajniej w świecie ePer ma błąd.
Greciu pracuje w ASO Alfy.
Można podesłać mu VIN i będzie ładny wydruczek, nawet z imieniem i nazwiskiem (lub firmą) pierwszego właściciela.

O to by mnie interesowało, jak się z nim skontaktować? na forum?
DF

Podepnę się, proszę o rozkodowanie VIN, dane techniczne, wyposażenie :) ZAR93700003325527 .

Podepnę się, proszę o rozkodowanie VIN, dane techniczne, wyposażenie
smile.png
ZAR93700003325527 .
Proszę

vin.jpg

Tapicerki mi eper nie pokazuje. A wyposażenie to wersja Distinctive.
Jeśli chodzi o listę opcji to odsyłam do ASO

Amortyzatory
Powrót