• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Spotkania Wieluń :)

dobra, to spotykamy się o 17 na miejscu :) Slavko, piszesz się na zlot ? Jak coś to wyskoczymy o 16:30 z Wielunia, z parkingu koło Terjana ;)

sorry że tak późno ale wyskoczył mi wyjazd do Łodzi jutro po południu i nie wiem czy zdążę obrócić:angry:, a tak się już napaliłem.:(

nic straconego, wystarczy śledzić wątek i załapiesz się na następne spotkanko ;)

Jestesmy juz w hetmanskiej

Chopaki, ja jeszcze nie wrocilem z trasy. Przepraszam ale nie dojade.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Krzysiu, czekaliśmy na Was, ale holender żaden z nas nie miał nr do Ciebie :( Więc sprawdź PW :D
Bartek, a propos tego wydechu podwójnego co rozmawialiśmy - firma jest z Ostrowa Wlk. czyli przypadkiem tam gdzie będę wgniotki i korektę robić. Są dwie opcje średnicowe: 80 mm i 90 mm, a cenowo odpowiednio 330 zł i 430 zł. Opinie na necie mają dobre. Jak wam się widzi ? ;D

Załączniki

• b64a05874e73aabd8e085eb3f8de.jpg
    b64a05874e73aabd8e085eb3f8de.jpg
    108.2 KB · Wyświetleń: 16
  • d21c524341d9aa25eeb8cf1f3dd5.jpg
    d21c524341d9aa25eeb8cf1f3dd5.jpg
    162.9 KB · Wyświetleń: 18
  • srednica 80 a.jpg
    srednica 80 a.jpg
    132.9 KB · Wyświetleń: 12
  • srednica 80.jpg
    srednica 80.jpg
    127.4 KB · Wyświetleń: 19
Oj ciezki byl ten weekend, dopiero dzis mam chcile czasu. Przez korki w domu bylem dopiero na 18.Przepraszam najmocniej.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Krzysiu, czekaliśmy na Was, ale holender żaden z nas nie miał nr do Ciebie :( Więc sprawdź PW :D
Bartek, a propos tego wydechu podwójnego co rozmawialiśmy - firma jest z Ostrowa Wlk. czyli przypadkiem tam gdzie będę wgniotki i korektę robić. Są dwie opcje średnicowe: 80 mm i 90 mm, a cenowo odpowiednio 330 zł i 430 zł. Opinie na necie mają dobre. Jak wam się widzi ? ;D

powiem ci że ładnie to wygląda też zawsze myślałem o dwu rurce ale ceny przerażały,ale ich wycena całkiem spoko może też bym coś takiego na wiosnę wsadził ;) moim zdaniem ok

Bardzo spoko, choć ta druga opcja chyba lepiej wygląda.
PS. dzięki za przednie spotkanie, jak zwykle spora dawka humoru i super towarzystwo ;)
PS2. k!@#$% mandat dostałem za parkowanie w strefie zamieszkania w miejscu do tego niewyznaczonym :mad:
Tam gdzie było moje auto postawione podobno już nie było wyznaczonej linii do parkowania...
Wszystkie auta stały jedno za drugim, więc myślałem, że stoję przepisowo - także uważajcie tam na przyszłość...

Ostatnia edycja:
Na Rynku w Byczynie niestety trzeba parkować albo na parkingu pod kościołem ewangelickim albo za znakiem "P" pod hetmańską... później kolejne miejsca to po prawej stronie naprzeciw kościoła katolickiego wzdłuż drogi.... pod Adlerem też chyba jest parking, pozmieniało się.

Policja lubi tam trzaskać mandatami, szczególnie pojazdom na blachach innych niż kluczborskie. Mnie ostatnio poczęstowali upomnieniem :D

Ostatnia edycja:
Mi akurat chyba bardziej podchodzi wersja fi 90 mm ;) W każdym razie jak za nowy solidny podwójny wydech, cena super ;) Atmosfera jak zwykle super, szkoda tylko że nie wszyscy mogli dotrzeć :( Bartek, ja tez tam stałem i jeszcze się Tomka pytałem czy można tak stać... Widocznie mi się poszczęściło, bo wyjechałem wcześniej... ;)

- - - Updated - - -

Kolego JACO mógłbyś może podrzucić jak wyglądają Twoje felgi na alfie z profilu? Szukam natchnienia na jakieś ładne 18". Masz ori zawias? Jaki rozmiar opon? Pozdr Paweł

pawciu87,

235/45/18 , zawias oryginalny. Teraz już zimówki 16" standardowe.

IMG_20161022_175630.jpgIMG_20161024_190916.jpgIMG_20161024_190927.jpgIMG_20161024_190942.jpgIMG_20161024_190954.jpg

Bartek, ja tez tam stałem i jeszcze się Tomka pytałem czy można tak stać... Widocznie mi się poszczęściło, bo wyjechałem wcześniej...

Ja tak stałem wiele razy i nawet nie zauważyłem że tam nie można ;D Jak widać Bartek też nie zauwazył znaku;D
wielu ludzi tak staje ;) Ja jeszcze nigdy nie zapłaciłem,Bartek to przez to że Fordem byłeś na spocie Alfy ;D hahah ;D

Dzięki za fotki ;) Fajnie się te felgi prezentują - widziałem kiedyś na FB, jak je kupowałeś. To są repliki, nie oryginał o ile się orientuję :) I chyba różni się ET i szerokością felgi w stosunku do oryginalnej felgi Alfy? Swoją drogą przy ori zawiasie mam wrażenia że moja ciut niżej stoi ;) Pozdr Paweł

Załączniki

• IMG_20160716_150937.jpg
    IMG_20160716_150937.jpg
    182.3 KB · Wyświetleń: 11
Tak, repliki bo oryginalne nie pasują ze względu na rozstaw i coś tam jeszcze. :) Przejeździłem na nich ten sezon, wpadłem w kilka sporych dziur, naprawdę sporych i są nadal idealnie proste :)

A jak lakier na nich wygląda, po takim czasie, nie łuszczy się klar? Oryginały mają ET 41 i szerokość felgi 7,5 cala, repliki ET 35 i szerokość 8 cali, czyli są bardziej wysunięte na zewnątrz auta. Rozstaw śrub jest taki sam - 5x110. Problem polega tylko i wyłącznie w wielkości otwory na śruby - felgi de facto pochodzą z Giullietty i otwory na śruby to fi12, natomiast w 159 są fi14. Wystarczy wiertarka i rozwiercić - pasują wtedy idealnie ;) Pozdr Paweł

Wyglądają jak nowe po roku :) To dobrej jakości włoskie albo niemieckie repliki, nie pamiętam już. Jakość na prawdę mega jak za tą cenę.

Koledzy może jakiś spocik wiosenny ;D ? co myślicie ?

Amortyzatory
Powrót