• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Silniki JTD trochę wiedzy ...

Czy kontrolka (białe zegary) check engine, może świecić na zapłonie przed uruchomieniem silnika?

Witam
Nie wiem czy jest sens zwiększyć średnicę rury dolotu, między turbiną a intercoolerem, przy oryginalnym intercoolerze. Czy ktoś to przerabiał i jakie ewentualne korzyści.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Siemanko chcę zostać posiadaczem ALfy 156 2,4 jtd 20V z 2006 roku. Podeśle ktoś jakieś linki z początku? oraz słyszałem o problemie z zacijącymi się klapami. Można przełożyć koletor ze starszej Alfy z 2,4 jtd?. I takie ogólne usterki w tym modelu. Dodam że ori przebieg jest 92k. To będzie moja pierwsza porządna furka. Proszę też o wyrozumiałość ponieważ dopiero co ogarniam forum. :D:D

11 letnie auto o przebiegu 92k km? Brak jest klap w tym modelu.

Witam czy silnik 16v 1.9 JTD 140km Mjet.
Posiadał klapy wirowe ?

A czy mogę zaslepic EGR ? Czy muszę ingerować w oprogramowanie ?

Witam mam problem w Alfie 156 1.9 jtd 1999 105 koni Pali się wtrysk do auta nie można się podłączyc komputerowo. Alfa jest zamulona jakby coś spowalniało słabo na mocy zwłaszcza jak wjade w dziury. Czy to może byc jakiś czujnik???? prosze o rady pozdrawiam

Problem z instalacją ? Problem ze sterownikiem silnika ? Może po prostu coś się rozłączyło.

Witam,
mam problem z kostką wtrysków na 3 cylindrze (nie łączy przerywa), silnik 1.9 jtd 16V 2005r, mechanik mi ją wymienił ale po 2 tygodniach to samo (silnik przełącza się w tryb awaryjny). Byłem w ASO i chciałem kupić orginalną wtyczkę ale w sprzedaży mają tylko całą wiązkę za 2000 netto ;f. Czytałem, że Opel ma w sprzedaży kit naprawczy do silników CDTi (częsta usterka wtyczki na 3 cylindrze) który pasuję do mJTD i teraz moje pytanie czy to ta sama wtyczka co w moim JTD?

Mechanik nie wymienił wtyczki. Na nowej nie możliwe aby był dalej problem.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót