• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Siedzisko tylnej kanapy

alces1 nie odkręcaj żadnych śrub... Najpierw delikatnie spróbuj otworzyć te plastikowe zatrzaski (jak nie to w ASO ok. 11 zł za sztukę), żeby nie połamać trzeba nacisnąć kanapę nad nimi. Potem naciśnij siedzisko z lewej lub prawej strony i popchnij kanapę do tyłu, zrób identycznie z drugą stroną. Są bowiem dwa zaczepy. I wychodzi jak ta lala
Dzięki za podpowiedź ;)
W którym mniej więcej miejscu są te zatrzaski? Pytam, żebym wiedział gdzie nacisnąć:)
Czyli naciskam siedzisko w miejscu zatrzasków i pcham do tyłu, tak?
Pozdrawiam.
- Rafał

Kolego tam na dole masz zdjęcie w moim poście (#54) to looknij :) może Ci to coś podpowie bo ja się w to już bawiłem ;) a myśle że jak się dobrze na oparcie na focie przypatrzysz to nie będziesz miał problemu z lokalizacją uchwytów ;) nie wykręcaj bo to szkoda nerwów ;) też chciałem :) dla wygody lepszego dostępu do kanapy przesuń sobie fotele przednie do przodu i oparcia troche złóż :)

a propo tych spinek to kurcze wyłamać je to też jest jakas masakra tak skubane siedzą mocno. Ale jest to metal z plastikiem dlatego to tak ciężko idzie :) ktoś tam pisał że można lekko kanape podnieść i scisnąć ta spinke i powinno puścić ale to też nie wiadomo czy tam po fotelach z tyłu ktoś nie skakał i czy nie dobił tego mocno ;)

Ostatnia edycja:
Plastikowe zatrzaski masz mniej więcej po środku pod siedziskami. Gdy wsuniesz rękę po kanapę to je wyczujesz. O ile dobrze pamiętam to trzeba je ścisnął w kierunku wzdłuż auta lekko dociskając kanapę. Jeżeli będziesz wystarczająco delikatny to ich nie połamiesz ;-)
Głębiej za nimi są metalowe zaczepy, teraz będziesz musiał solidniej nacisnąć na kanapę nad nimi i popchnąć ją w tył. Z tym męczyłem się najdłużej :-)

Dzięki.
Będę walczył z tematem :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Odkopie temat, żeby nie zakładać nowego.
Orientuje się ktoś czy boczki z sedana podejdą do kombi? (159)

CHodzi o boczki drzwiowe :)

Nie chciałem zakładac nowego z jednym głupim pytaniem, to się podczepiłem
Dzięki :)

siema da mi ktoś linka gdzie można kupić te spinki przez internet?

a w aso ile takie coś kosztuje? bo ja wpisałem ten numer "50 500 769" w google to też mi taka cena wyskoczyła.. :/

Płaciłem niecałe 12 zł za sztukę, wrocławski dealer ADF Auto. Sprawdź cenę na fiat-autoparts.com, ja nie mogę, bo mi się ich strona dziś nie wczytuje.

cena na tej stronie co podałeś 27,28 zł :/

Hehh zadzwoń do ASO. Nieprawdopodobne, że przez 1.5 roku cena wzrosła o 150%.

No też się zdziwiłem. A wyrywałem siedzisko z duzym usmiechem bo podobno te spinki 3zł kosztują :/ Heh!!

kurde potrzebuje na piatek te spinki. Bylem dzis w ASO Tarnow i gosc nie wie czy da rade mi to zamowic bo sa pakowane po 20 szt.,a mi potrzeba 2 szt. Moze w srode. Ma mi dac znac. Jakas katastrofa w tych serwisach.

A ja narazie sobie je odpuściłem :D w zasadzie ja nie jeżdżę z tyłu tylko żona i córkę ;) a na dodatek moje jakoś ładnie leżą. Nie odstają ani nie ruszają się.

Amortyzatory
Powrót