[159] Siedzisko tylnej kanapy

trzebabylo mowic. Mial 5 szt.Moge Ci jutro kupic jak chcesz

Dodano po 25 minutes:

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMG_0013.jpg
    IMG_0013.jpg
    44.4 KB · Wyświetleń: 878
  • IMG_0014.jpg
    IMG_0014.jpg
    34.3 KB · Wyświetleń: 821
Ostatnia edycja:
Czarny dzięki za spinki :) właśnie dotarły do mnie :)

Pytanko z innej beczki, po montażu kanapy na nowych spinkach kanapa mi niestety jest lekko luźna. Ma ktoś jakiś sposób na to czy jest jakiś knyf przy montażu?

Ja mam trochę inny problem, niedawno udało mi się przekonać tatę i kupiliśmy Alfe 159. Potrzebujemy rozłożyć tylną kanapę, żeby powiększyć pojemność bagażnika i nie możemy znaleźć żadnej dźwigni :)
tutaj fragment z instrukcji:
attachment.php

jak sądzę jest to tylna kanapa, między zagłówkami, a u mnie(po zdjęciu zagłówków) jest tak:
attachment.php

Pomożecie? :)

Załączniki

• 159.jpg
    159.jpg
    202 KB · Wyświetleń: 584
  • IMG_20150522_201842.jpg
    IMG_20150522_201842.jpg
    77.3 KB · Wyświetleń: 516
trzebabylo wczesniej poczytac ze sedany wychodzily w dwoch wersjach...ze skladana kanapa oraz bez skladania kanapy i macie ta druga opcje niestety

- - - Updated - - -

poznac to mozna po tylnej kanapie. Skladana ma taki cienki podlokietnik(otwierany ze schowkiem), a nie skladana ma duzy miekki podlokietnik (taka poduche)

No to konstruktorzy się popisali prawdziwą głupotą, naprawdę tego nie rozumiem, myślałem że składana kanapa to normalność w samochodach :/

ale 156 tez tak ma tyle ze tam w sedanie jest chyba tylko jedna opcja-nie skalada sie kanapa. Tez tak myslalem do czasu kiedy zaczalem szukac alfy :-)

Bo to samochod nie do wozenia mebli czy drabiny. Alfa to alfa :)

Panowie, czy można jakoś zdemontować samo oparcie tylnej kanapy w sedanie bez ściągania siedziska?
Potrzebuje dostać się do mocowania półki pod szybą tylną ale uchwyty do niej są za oparciem siedzenia. Odkręciłem dwie nakrętki od strony bagażnika z góry ale dalej coś gdzieś trzyma(doczytałem, że także są od dołu oparcia od strony siedziska, ale czy to wszystko?)

A jakby się udało odkręcić dolne śruby oparcia poprzez wytkniecie tam jakoś klucza to wtedy wystarczy pociągnąć do góry oparcie?
Ktoś tu pisał iż zauważył takie śruby próbując zdemontować kanapę;)

Gdyby ktoś miał potrzebę demontować samo oparcie tylnej kanapy to jest to możliwe. Dwie nakrętki od strony bagażnika w górnej części oparcia i dwie dolne śruby między siedziskiem a oparciem(tutaj trzeba sobie nieco wypracować miejsca by podejść kluczem płaskim). Po tym wszystkim oparciem szarpnąć do góry bo trzyma się jeszcze na takich dwóch zaczepach:
attachment.php
Możliwe, że po ściągnięciu oparcia siedzisko łatwiej ściągnąć ale nie sprawdzałem z uwagi na pękające zaczepy;)

Załączniki

• LuckDSC_0539.jpg
    LuckDSC_0539.jpg
    40.3 KB · Wyświetleń: 443
A widzisz dobrze że się nie posłuchałeś :D Ja byłem przekonany że nie da się odkręcić tych śrub bez ściągnięcia siedziska... A tu proszę :)

Amortyzatory
Powrót