[159] Siedzisko tylnej kanapy

Zmienili ładną sportową kanapę na taką deskę do siedzenia ? :)
Wszystkie wersje po FL mają tak ? Jeżeli tak to rzeczywiście fotele sprzed FL wyglądają dużo lepiej...

A fotele przednie czym się różnią ?

To dziwne, ja mam poliftową i proste siedzisiko. Moim zdaniem zmiana nastapiła pożniej lub była dostępna jako opcja.

Jak masz poliftową to masz "proste" siedzisko - jak zdjęcie z czerwoną tapicerką na poprzedniej stronie, tak?

Czyli jest dokładnie tak jak pisaliśmy - czegoś nie doczytałeś.

Jeszcze raz:
1) przed fl ładna, wyprofilowana (jak beżowa na poprzedniej stronie)
2) po fl "prosta" (jak czerwona na poprzedniej stronie)

przednie fotele tez sa inaczej przeszyte.Popatrz sobie na allegro.Wedlug mnie przed FL fotele sa tysiac razy ladniejsze

oryginalna tapicerka welurowa w mojej 159 ma kolor jasny beż.
Pokrowce (...) mają identyczne wzory i kolor jak oryginał
A z czego kolega to uszył, że zabawa z praniem pokrowców ma być lepsza/wygodniejsza niż czyszczenie oryginalnej tapicerki?
W pralce będą prane? Jak suszone? Czyszczone chemicznie?

oryginalną tapicerkę ciężko np porządnie uprać, szybko się brudzi itp.
czy jasny pokrowiec mniej brudzi się? Czy np. dla jednej małej plamy też pierzesz pokrowiec, czy jednak czyścisz samą plamę na pokrowcu?

Bardzo mnie nurtuje "praniowo" ten pomysł.

Czy może ktoś zamieścić zdjęcia jak wyglądają fotele ze skórzanymi pokrowcami......

czarny, z ciekawosci kliknalem ale widze, ze to nie zadna skora tylko "eko-skora", czyli zwykly syntetyk.

no wiem o tym:-) ale tylko takie cos mi wyskoczylo na allegro a Maikel chcial koniecznie cos takiego zobaczyc

ciekawe jak to jest spasowane, jak ktos zakupi podzielcie sie zdjeciami i opiniami.

Zaden pokrowiec nie bedzie rownie dobrze sie prezentowal co zadbana I dobrze utrzymana tapicerka.

Zimą może siedzenie na eko tak nie będzie przeszkadzało ale latem w upalne dni na dłuższej trasie to tyłeczek lekko się przyklei...

Już widziałem te aukcję wcześniej tylko byłem ciekawy tak naprawdę jak one wyglądają w 159 w rzeczywistości najbardziej z tych trzech aukcji interesowała mnie pierwsza i nie dlatego że akurat była najtańsza ale wyglądała według mnie najlepiej ,,,,zastanawiałem się też nad inną rzeczą z którą spróbuję się zwrócić do firmy tapicerskiej to znaczy"
-koszt pokrowców z prawdziwej skóry
-oraz czy dali by rady uszyć pokrowce z identycznymi przeszyciami jak seryjne fotele z 159 to by mnie najbardziej interesowało......

wez kup sobie za 1200 caly komplet foteli bo za takie pokrowce to mysle ze tez z ok.tysiaka bedzie trzeba dac

No to na pewno jak mniej więcej będzie cena podobna do ceny foteli to rozwiązanie będzie proste.... tylko w tedy pasowało by wymienić całą tapicerkę a nie tylko fotele żeby wyglądało porządnie....
a tak poza tym da się podmienić w tapicerce drzwi ten element który zaznaczyłem na zdjęciu bo znalezienie boczków drzwi identycznych graniczy z cudem więc łatwiej by było wymienić tylko tą wkładkę tapicerki...

Załączniki

• tapicerka.JPG
    tapicerka.JPG
    31.4 KB · Wyświetleń: 492
Amortyzatory
Powrót