Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pięknie ssało do 337MB, pozostało ok.6min. do końca i tak stoi...tak się zdarzało?
Jak nagram na cd to podejdzie do navi z 2006 w mojej 159?
Można to jakoś fizycznie sprawdzić jaka jest wersja softu?No jeżeli masz w niej soft 12.3 to podejdą
Rozumiem że to co z chomika ściągniemy trzeba nagrać na płytkę, wsadzić w aucie i dalej już nas tak jak by płyta poprowadzi i w ogóle? Po instalacji płytę wyciągamy?
mcq dzięki za odpowiedź!
http://chomikuj.pl/marqo2008/AR+159/RT3/2014-2015 pod tym linkiem trzeba podać hasło... czy ktoś je zna?
A jak sprawdzić firmware?
I jeśli jest jakiś inny to jak go zmienić, zaktualizować?
Czyli nie da się korzystać np z odtwarzacza CD i z nawigacji? Czy ewentualnie montując zestaw głośno mówiący da sie zrobić podłączenie do tel dzięki któremu będzie można odtwarzać muzykę?
To nie mój chomik, ale było podawane wcześniej - bodajże alfa159
Są 2 sposoby:
1) Poprzez sprawdzenie w navi -> instrukcja
2) Wizualny -> Poprzednie wersje firmware miały czarne menu, wersja 12.3 ma "niebieskie menu":
![]()
CD z firmware masz na chomiku podanym wyżej, instrukcja
1 - włączyć radio za pomocą przycisku (19)
2 - nacisnąć TRIP (23), następnie Connect
3 - przejść do ekranu odpowiadającym jednostkę miary, temperaturę, buzzer objętości, itd. ..)
4 - wybierz Audio (24)
5 - Włóż CD z oprogramowaniem i odczekaj kilka sekund pojawi się okno CD ERROR.
6 - wyłącz przyciskiem (19). Poczekaj i sprawdź pełne zamknięcie systemu.
7 - Włączyć (19)
8 - komunikat: FLASHER program z sekwencji operacji, które się dzieją.
9 - Szybko i bez przerw 3-4-5-6 przyciski na dole, oraz przycisk przewijania (9), aż (Czyli szybko 3-4-5-6-9)
10 - Podwójne mrygnięcie podświetlenia przycisków potwierdza uznanie hasło.
11 - Kolejne czynności aktualizacji wykonają się automatycznie
12 - CD automatycznie wysunie, należy go usunąć.
13 - na wyświetlaczu logo ALFA - wyłączyć za pomocą (19)
14 - Aktualizacja zakończona
![]()
Jak nie jesteś ogarnięty to najlepiej się zgłosić do kogoś z forum, kto już to przeprowadzał. Jak coś to mogę pomóc jeśli jesteś z Warszawy.
Da się jak podepniesz zmieniarkę lub emulator zmieniarki pod AUX.
Chyba mam starą wersję:
Sam proszę zobacz? Jestem z Wrocławia niestety
Po włożeniu płytki niestety mam błąd... co wynika pewnie ze starej wersji?
Pojawia mi sie cos takiego![]()
i kupa bo radio sie wyłącza... Co zrobic? Wyłącza sie zapala sie na chwile znowu i gaśnie kompletnie... Nie moge usunąć tej płytki... Program pobrałem z chomika. Pomożecie?
Ok spróbuje bez wkładania kluczyka choć wydaje mi się że w którymś momencie tak zrobiłem. Na płycie nagrałem ten plik: FIRMWARE V 12.3 ALFA ROMEO.iso
Czy jeszcze tam coś trzeba było nagrać czy tylko to?
ISO to plik z obrazem płyty, który trzeba wypalić na płycie przy użyciu odpowiedniej funkcji (w różnych programach będzie różnie oznaczona np. wypal obraz z pliku). Jeżeli nagrałeś po prostu ten jeden plik jak zwyczajną mp3 czy inny plik to niestety takiej płyty nie wczyta.