• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Są nowe mapy do connect 2012-2013

Ok sprawa rozwiązana!!! Wyciągnąłem bezpiecznik od nawigacji F23 i radio się uruchomiło, cały proces instalacji przebiegł pomyślnie do tego płyta została wypluta także wszystko gra i buczy. Do tego nawigacja i mapy działają także jest pełnia szczęścia.

Jak by ktoś miał problem to tak jak mówię wyciągamy bezpiecznik koło silnika, wkładamy i czekamy na reakcję :)!

Fajnie, że się udało :) może komuś się przyda patent z bezpiecznikiem.

Hej mam pytanie!

Jadąc przez kilka Państw i mając 3 płyty kiedy je przekładać?

Właśnie zależy od kraju. Ja jadąc do Włoch nie przekładam w ogóle płyt. Używam europy wschodniej. Głowne drogi są zaznaczone wiec nie muszę wkładać płyty np. Austrii. Ale jak byłem na granicy DE-NL jadąc po małych miejscowościach musiałem przekładać przy granicy. Będziesz widział kiedy kończy się mapa. Najlepiej sprawdz sobie na jednej czy doprowadzi cie do celu.

Korzystałem z chomika i z tym mam co są tam. Czy można dwa lub 3 obrazy płyt nagrać na jedną? Rozumiem że moja navi nie odtwarza DVD? (rok prod 2008).

Witam, u mnie aktualizacja systemu przebiegła bez kłopotów, połowa sukcesu navi niestety nie działa Error CD ale jeszcze powalczę.
Na tą chwilę wyświetlacz i menu cieszą oko na niebiesko
Dzięki

Ostatnia edycja:
Mam pytanie :)

Alfa z 2006 roku... Radio z Navi. Rozumiem że podczas nawigacji nie ma możliwości słuchania swoich utworów jeżeli nie ma się zmieniarki. Radio nie a jakieś funkcji buforu ? By odtwarzało muzykę bez płyty ?

Ma bufor, programujesz trasę, wyjmujesz płytę, pyta się wtedy czy zbuforować dane, wyjmujesz płyte, wkładasz MP3 i jazda

A, nie robiłeś tego przypadkiem pod dachem?

ma może ktoś dostęp do map na SD w dobrej cenie

Naprawiło się samo. Widocznie faktycznie nawigacja nie mogła znaleźć sygnału gps po aktualizacji softu.

To nie mój chomik, ale było podawane wcześniej - bodajże alfa159

Są 2 sposoby:

1) Poprzez sprawdzenie w navi -> instrukcja
2) Wizualny -> Poprzednie wersje firmware miały czarne menu, wersja 12.3 ma "niebieskie menu":

155665-sa_nowe_mapy__connect_2012_2013_a-alfa_fiat_lancia_nit_connect_g1_g2_europe_navigacija_2010_2011_4f2d5dff41049.jpg

CD z firmware masz na chomiku podanym wyżej, instrukcja

1 - włączyć radio za pomocą przycisku (19)
2 - nacisnąć TRIP (23), następnie Connect
3 - przejść do ekranu odpowiadającym jednostkę miary, temperaturę, buzzer objętości, itd. ..)
4 - wybierz Audio (24)
5 - Włóż CD z oprogramowaniem i odczekaj kilka sekund pojawi się okno CD ERROR.
6 - wyłącz przyciskiem (19). Poczekaj i sprawdź pełne zamknięcie systemu.
7 - Włączyć (19)
8 - komunikat: FLASHER program z sekwencji operacji, które się dzieją.
9 - Szybko i bez przerw 3-4-5-6 przyciski na dole, oraz przycisk przewijania (9), aż (Czyli szybko 3-4-5-6-9)
10 - Podwójne mrygnięcie podświetlenia przycisków potwierdza uznanie hasło.
11 - Kolejne czynności aktualizacji wykonają się automatycznie
12 - CD automatycznie wysunie, należy go usunąć.
13 - na wyświetlaczu logo ALFA - wyłączyć za pomocą (19)
14 - Aktualizacja zakończona

155666-sa_nowe_mapy__connect_2012_2013_a-fw.jpg

Jak nie jesteś ogarnięty to najlepiej się zgłosić do kogoś z forum, kto już to przeprowadzał. Jak coś to mogę pomóc jeśli jesteś z Warszawy.

Da się jak podepniesz zmieniarkę lub emulator zmieniarki pod AUX.

Zrobiłem zgodnie z instrukcją.Zmiana powiodła się.Nie można jednak zmienić języka z włoskiego na jakikolwiek inny.Zauważyłem też że nie idzie zmienić ostrzezenia o przekroczeniu prędkości na wyzszą jest ustawione na 130 a jak zmieniam to wyskakuje atenzione czy cos tak samo odnosnie języka.Da sie cos z tym zrobić?

Jak masz plyte setup to wsadzasz ja do czytnika i wtedy zmienisz jezyk i komendy na angielski na przyklad

Z tego co wiem to mam tylko ori mapy ktore dostalem wraz z kupnem auta.A mozna pobrac ze strony internetowej te ustawienia wypalic na płycie i zainstalowac w navi?

Znalazłem jakąś nie opisaną płyte z mapami.Napisy angielskie sie ustawiły ale komendy do nawigacji pozostały italiano.

Amortyzatory
Powrót