Rzeczy, które zrobiłem dla GT (fotorelacje)

z tego co ja wiem, każda ściągana podsufitka i montowana jeszcze raz traci swoją żywotność, gorzej trzyma w uszczelkach, wymaga precyzji montażu i dbania o nią, żeby krawędzie nie wychodziły np. z uszczelek. Pewnie ktoś się odezwie, że już ściągał i nie ma różnicy. Ja Ci tylko mówię, że słyszałem, że żadnej podsufitki nie powinno się ruszać, jeżeli jest prawidłowo i fabrycznie zamontowana.

Zalezy jak chcesz ją czyścić. Ja oddałem auto na pranie całej tapicerki, łącznie z podsufitką i wykładziną podłogi. To tak wyczyścili Karcherem , że usuneli nawet plamy z kleju na podsufitce ktore pojawiły sie przy tylnych słupkach. (słyszałem , ze to dość częste w 147) i nic nie bylo demontowane:P Fakt, że z podsufitka trzeba sie delikatnie obchodzić.

Myślałem tutaj bardziej o mało ingerencyjnym myciu (czyszczenie 1 warstwy). Tak jak pisałem wykładzinę mam czystą (przynajmniej tak mi się wydaje;P), więc nie ma sensu jej ściągać.
Najbardziej przy tym zabiegu bałbym się, że gdzieś zacznie mi odchodzić podsufitka, chociaż patrząc na e-learn, wygląda jakby trzymała się tylko na śrubkach.

Walle, a gdzie we Wro oddałeś do czyszczenia ??:)

Ostatnia edycja:
Ooo przeważnie u nich myje autko :)

Kiedy robiłeś u nich operację czyszczenia tapicerki?? Pamiętasz ile zapłaciłeś ??
Niektórzy po czyszczeniu mają dziwny zapach w aucie. Zapach wilgoci itp. Jak wyglądała to u Ciebie ??

Ostatnia edycja:
Kiedy robiłeś u nich operację czyszczenia tapicerki?? Pamiętasz ile zapłaciłeś ??

Całkiem niedawno, tu możesz poczytac co mi robili oprócz tapicerki;)
http://www.forum.alfaholicy.org/dol...dzie_we_wro_mozna_zrobic_polerke_lakieru.html

Niektórzy po czyszczeniu mają dziwny zapach w aucie. Zapach wilgoci itp. Jak wyglądała to u Ciebie ??

Nie zaobserwowałem takiego efektu. Auto zostało ładnie wypachnione w srodku i teraz "czuć świeżością".:)

to i ja się pochwale co udało mi się zmienić lubo odnowić w mojej AR GT :), a przednie zaciski bd robił pewnie w sobotę także dodam zdjęcia :), a skórka zmieniona z czerwonej na bananowa ;) jeśli ktoś jest zainteresowany fotelami tymi czerwonymi to w dziale bazar/ części można znaleźć ogłoszenie :) plus allegro

Ostatnia edycja:
Czerwone zaciski super :)

Ja właśnie wróciłem od tapicera. Dolna część fotel kierowcy przeszyta (dodatkowo zewnętrzny boczek włożono więcej maty, by był bardziej wypchany). Koszt 120zł, 2h roboty. Tapicer wspomniał bym pojechał do elektryka, gdyż przycisk podgrzewania foteli ma podejrzane styki, chociaż działa normalnie.

Poniżej przedstawiam zdjęcia jaki prezent dostałem bodaj, że w niedziele w Świdnicy:) Muszę przyznać, że bardzo ładnie wykonana wizytówka.

p1000551m.jpg

p1000552kw.jpg

Zaraz pewnie ktoś Ci napisze, że napis masz krzywo- tak jak mi ktoś napisał w innym temacie :P
Tak patrze na te Twoje felgi i zastanawiam się jaki jest sens (oprócz efektu wizualnego) montowania tych śrub skoro felga jest jednoczęściowa. Bo na pierwszy rzut oka, dzięki tym śrubą, wydają się być dwuczęściowe :)

Pełna profeska :) Też bym zrobił sobie takie zaciski, gdybym miał możliwość.

Dzisiaj patrzyłem na stan moich przednich świateł. Ogólnie są w dobrym stanie, ale jak się bardzo blisko przypatrzy to widać pajęczyne w okolice żarówek mijania(poniżej zdjęcie, które przedstawiają to mocno na wyrost:)).
Trochę czytałem o polerowaniu świateł, ale zastanawia mnie czy ktoś robił to w GT. Chodzi mi bardziej o stronę praktyczną. Podobno niektóre światła mają powłokę ochronną. Nie chciałbym wypolerować świateł i po roku mieć całe żółte:)

P.s.- kierunkowskazy jednak mi parują, chociaż metodą usta usta:p wydawały się szczelne.

34935718.jpg

34451490.jpg

Ostatnia edycja:
A ja nie mówię, że felgi są złe, bo mi się też podobają i są oryginalne. Zastanawiam się tylko czy te śruby mają jakieś zastosowanie czy jest to tylko efekt wizualny :) nie odbierz, że mam coś przeciwko tym feluniom :D

patrz i się uparł, że się mi nie podobają, a mówię, że podobają mi się :) naprawdę są ładne

Amortyzatory
Powrót