[145] rozpórka alfa 145 - chetni?

mówiąc w skrócie i bardzo prosto: ''usztywnia nadwozie'' :D

Jesli kogoś interesuje wiecej zapraszam na google.

Pierwsze pytanie do czego taka rozpórka ma służyć?? druga jesli jest przydatna co wplywa korzystnie, mozliwe ze w przyszlym czasie bylbym chetny.
Jest taki parametr jak sztywność skrętna nadwozia, od niego zależy między innymi ile Ci przy skręcaniu sił pójdzie na nadwozie i jego odkształcenia. Rozpórka go poprawia, a jak masz dość stare i skorodowane auto (a nasze Alfy nie są w boskim stanie blacharsko) to efekt jest jeszcze lepszy.

ok dzięki, to w takim razie również byłbym chetny gdyby byla dostepna.

Myślę, że by się podjęli, gdyby mieli pewność, że zejdzie ich więcej niż 5 w ciągu roku. Nie jest to instytucja charytatywna. A ceny ma niewygórowane, więc dziwolągów nie opłaca im się robić. w mojej opinii do tego auta trzeba robić rozpórkę giętą, oni głównie spawają z profili, choć giętarką tez dysponują, bo gną klatki bezpieczeństwa. Szkoda, bo widziałem osobiście co najmniej 10 sztuk ich wyrobów w różnych samochodach, widziałem warsztat, surowe wyroby, a nawet spawanie i wiem, że robią solidną robotę. Na pewno by się podjęli, gdyby spłynęło kilka zamówień.

Popatrz na to od drugiej strony. Gdyby zrobili chociaż jedną to zapewne łatwiej byłoby kolejnym pięciu osobom się zdecydować. A tak to mamy kota w worku o którym nie wiadomo nic. Nie wiadomo jak będzie pasować ani jak będzie wykonany.

W takim wypadku Ci którzy są zdecydowani zapewne będą woleli wydać 500-600 zł i kupić Sparco czy coś podobnego - może to nie najtańsze rozwiązanie ale wiadomo czego się spodziewać.

"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com

Firma znana i popularna w Niemczech.

Pytanie tylko czy aby na pewno do każdego 4 cyl będzie pasować bo trochę mi się w km nie chce wierzyć.
Np Sparco do mojego auta wymaga małej korekcji maski ;)

Radzę szukać w google zdjęć pod hasłem "Alfa 145 strut bar" i sprawdzać jak to wygląda.

www.delta-HF.com

po wielu godzinach spedzonych na ogladaniu zdjęc silników wychodzi na to ze do kazdej wersji silnikowej musiał byc byc inny kształt ( jesli miało to być jak najłatwiejsze wykonanie). Ja chciałbym zrobić 1 rozpórkę zeby pasowała do kazdej wersji. Na razie niczego nie obiecuje bo ostatnio nic z tego tematu nie wyszło. Jesli bede miał dać jakieś wiesci dam znac.

Co do 147 to tam jest zupełnie inaczej. Mam na podwórku obie to wiem :D

po wielu godzinach spedzonych na ogladaniu zdjęc silników wychodzi na to ze do kazdej wersji silnikowej musiał byc byc inny kształt ( jesli miało to być jak najłatwiejsze wykonanie). Ja chciałbym zrobić 1 rozpórkę zeby pasowała do kazdej wersji. Na razie niczego nie obiecuje bo ostatnio nic z tego tematu nie wyszło. Jesli bede miał dać jakieś wiesci dam znac.

Co do 147 to tam jest zupełnie inaczej. Mam na podwórku obie to wiem :D

Ja swego czasu chciałem komplet na przód - górną i dolną. Jak mi polski rzemieślnik wymienił cenę to stwierdziłem że wolę produkt "markowy" bo zwyczajnie jest tańszy i mniej trzeba się prosić aby fachowiec łaskawie zechciał zabrać się do pracy.

W każdym razie czekam na wieści :)

www.delta-HF.com

no ja rozpoczynając temat pomysłu na rozpórkę, jednym z głównych powodów tego była własnie cena, własnie zeby to było tańsze niż te oryginały.

Wykonanie i cena to moje główne kryteria.

no ja rozpoczynając temat pomysłu na rozpórkę, jednym z głównych powodów tego była własnie cena, własnie zeby to było tańsze niż te oryginały.

Wykonanie i cena to moje główne kryteria.

Ja idąc do rzemieślnika też liczyłem na niższą cenę - okazało się, że byłem w grubym błędzie.
Na chwilę obecną poluje na zestaw Ultra Racing do przodu. Jeśli go nie znajdę do lipca to będę kupował górną Sparco a dolną robił.

www.delta-HF.com

Ja idąc do rzemieślnika też liczyłem na niższą cenę - okazało się, że byłem w grubym błędzie.
takie rzeczy trzeba robić u znajomków bo normalnie jak "wejdziesz z ulicy" to tak im się we łbach popie..., że nie wiedzą ile maję brać.

ja nadal jestem chętny na dwie sztuki do 155

Niestety nie znalazłem odpowiedniego wykonawcy tego projektu, który zrobi to w dobrej cenie a niestety sam nie mam czasu i sprzętu żeby to profesjonalnie wykonać. Niestety firma rząda takich pieniędzy że lepiej kupić już gotowe np. sparco, a prywatnie nikt nie spełnia moich oczekiwań. Na AC robią rozporki może zrobiłby do 145.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Po świętach zapytam się w jednej firmie oni robią różne rzeczy do samochodów i nie tylko z różnych metali wiec myślę ze nie nie było by większego problemu tylko musiało by być wiadomo więcej chętnych bo bo pojedynczych sztuki na pewno nie zrobią tylko podeślijcie mi jakieś wymiary dokładnie to zaplanowane.

Amortyzatory
Powrót