[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

a co się można dowiedzieć od handlarza :D Też dzwoniłem i z tego co mówi sprzedawca nie jest tak źle, jeden błotnik do wymiany i trochę korozja łapie wlew paliwa, reszta blacharki jest ok. Mechanicznie silnik odpala jeździ nie jest źle, biegi nie zgrzytają, chodzą tylko trochę ciężko :D Tak więc 33 za 1000zł w takim stanie, to nie rada gratka!!!;);););););)Oczywiście jeśli się ufa w to co się słyszy i samemu nie sprawdzi ;)

Gdyby ktoś chciał się jeszcze nią interesować, to byliśmy, oglądaliśmy i raczej nie polecamy ;)

AR_156, jak tam silnik? Chodzi mi głównie o to czy wydaje z siebie normalne odgłosy, bo z opisu wynikałoby, że odpala normalnie. :)

tak średnio, słychać takie lekkie pukanie na wale korbowym, szczególnie jak jest zimny, później trochę się to wycisza, tak jak by panewka?Auto ma zrobione prawie 300tyś :( no i średnio się wkręca, niema tego kopa, tak jak by świece lub coś z aparatem zapłonowym było, jest po prostu mało dynamiczny, trzeba go kręcić by coś uzyskać. Wydaje mi się że moja 1,7IE jest bardziej dynamiczna ;) Skrzynia ma luzy na lewarku i minimalnie dwójka zgrzyta ale i tak jest nieźle jak na ten przebieg :D Progi całe do wymiany, nie wspomnę o podłodze w której fotel kierowcy wpada tak jak by miał wypaść, strach jechać, reszta blach nawet się trzyma nieźle. Auto może i do uratowania ale dla kogoś kto lubi dłubać i dużo potrafi samemu zrobić. Fajne ma za to felgi, strasznie mi się podobają :D

Jeszcze mała prośba z mojej strony - Jakby któryś z właścicieli AR33 z motorem 1.7 w stanie powiedzmy że "znośnym" rozważał sprzedaż to proszę o kontakt ;)

Poszła, ale raczej na złom :P Pracownik komisu coś wspominał, że jak jej nie kupimy to jakiś złomiarz ją weźmie.

W takim stanie to chyba faktycznie nie można było liczyć na nabywcę ;)

jakby miał ktoś zderzaki i lewe nadkole od granatowej superki to prosze o kontakt na PW lub tel
663,
412,
207.

Jaki olej polecacie do 3.0 V6 12V Motul 4100 Power czy Motul 6100 Synergie oba 15w50?

Myślałem że nówki nie dostanę, ale jeśli mówisz że za 60 zł w aso to nie ma co wydziwiać. Jutro na pewno odwiedzę jakieś bo mnie korci night ride po mieście :D

edit: Zamówiłem w piątek ma być i tak jak mówiłeś koszt 66 zł. Co najlepsze te węże nie są wycofane z produkcji, a do młodszej 24v już tak pięknie nie ma.

Ostatnia edycja:
ma ktoś może prawą tylną listwę progu do 33 drugiej serii oraz spinki do jej zamocowania lub wie gdzie można kupić?

Amortyzatory
Powrót