JacekK wystąp!
Czemu się nie chwalisz, że wspaniale promujesz jedyną słuszną markę w całkiem zgrabnym opakowaniu 33 w całkiem doborowym towarzystwie?!!
Czytam sobie dziś nowe Classicauto a tam tabelka ze znanymi cyferkami (33 1.7 IE) i znanym nazwiskiem. Klasyfikacja generalna w drugiej odsłonie Kielc na 28 pozycji - a przed Tobą tylko znacznie poważniejsze marki i silniki. A potem kolejna tabelka - 3 miejsce w klasie III do 2000! W końcu 33 ma ledwie 105 cv a Astra GSi przed Tobą chyba za 150?
Normalnie gratulacje! Ani jednej 75 i innych AR, za to 33 w nie najmocniejszej wersji, za to z (chyba) rozgarniętym kierownikiem.
W kolejnym sezonie przynajmniej raz muszę Cię zobaczyć na żywo.
Oo, proszę.

Ano tydzień temu było zakończenie sezonu i nawet wróciłem z pucharem.

Muszę chyba kupić to CA.

Faktycznie, jeśli chodzi o Alfę to tylko ja zaliczyłem punktowane 4 eliminacje. Oprócz mnie, jeszcze Szymek, który tu nie zagląda, jeździł w miarę regularnie 33ką, ale w klasie IV-2000 - auta do 2 litrów, dodatkowo z przeróbkami do sportu. W tym roku jednak nie był na wszystkich punktowanych eliminacjach. Na żywo oczywiście zapraszam(zresztą zapraszałem Cię chyba nie raz

), bo CA to nie tylko TrackDay, ale i całkiem spory zlot zabytkowej motoryzacji, którą, w przeciwieństwie do sterylnej wystawy w hali, można nie tylko obejrzeć ale i posłuchać, i zobaczyć w akcji.
Co do chwalenia się wynikami to w sumie coś tam na forum wcześniej było pisane nt. cyklu CA, więc uznałem że kto zainteresowany to wie co tam się dzieje. Zresztą ja aż tak specjalnie nie jeździłem z myślą o konkretnych wynikach, a raczej po to by nacieszyć się w pełni Alfą, poszukać granic jej możliwości, itp. Prawda jest taka, że w klasie do 2litrów to 33 1.7 8V startuje zawsze ze straconej pozycji, licząc na większe potknięcia konkurencji. W eliminacjach na suchej nawierzchni to, jakbym się nie starał, na 2 minutowej próbie dostawałem spokojnie po 10s od kolegów w Astrze, czy E30 318is. Raz nawet jechała w mojej klasie Toyota MR2.. 170KM, masakra.

Na szczęście na dwóch eliminacjach na Torze Kielce trochę popadało, a jak pada to jest tam strasznie ślisko i biorąc pod uwagę że tam prawie cały czas jedzie się w zakręcie to moc zaczyna wręcz przeszkadzać. W takich warunkach po prostu starałem się ustrzec większych błedów i jakoś tak wyszło, że zająłem raz I a drugi raz II miejsce, co pomogło zgromadzić troszkę punktów.

Dwie pozostałe eliminacje to już suche lotniska w Białej Podlaskiej i Ułężu gdzie na pudło nie było szans. Szczególnie, że w przeciwieństwie do konkurencji, nie mam slicków, sportowego zawieszenia a właściwie jedyne konkretne przeróbki to skrzynia biegów od 1.4 i na przodzie tarcze wentylowane. Nawet nie chce mi się wyciągać całego balastu z bagażnika(a mam tam paręnaście kg

), bo co to zmieni.
PS. Jakbyś chciał nadrobić i zobaczyć jeszcze 33 w akcji 2012 to proszę, komplet filmików z tego sezonu

:
https://www.youtube.com/watch?v=0xMHghryiyE
https://www.youtube.com/watch?v=BphXgE7Kmxo
https://www.youtube.com/watch?v=N51SZ2yROs8
Jak poszukasz to znajdziesz tez onboardy.
A tu jeszcze moja ulubiona impreza w Białej: