• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] rogo Gietefałka

• Autor wątku Autor wątku rogo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Fajna ta 156, na zdjeciach wyglada bardzo ladnie, coraz rzadziej juz sie je widuje w dobrym stanie.

Ta 156 wygląda na ledwo zużytą :O

stan bardzo fajny, choć oczywiście na 21-letnim aucie zawsze coś się znajdzie, od 20 lat w jednych rękach, dość mały przebieg, serwisowana w serwisach Fiat-Alfa Romeo. Q-System całkiem fajnie działa ma tryby City, Sport i manual, skórki jak i całe wnętrze wzorowo utrzymane, czyściutkie, jedno co mi nie pasuje to nieoryginalne radio (jest do niego instrukcja, na okładce ma nawet zapisaną datę montażu w 2000 roku - taka niemiecka skrupulatność :)), przypuszczam że fabrycznie był kaseciak i zostało zmienione na CD, chyba poszukam takiego ori kaseciaka. Nagłośnienie bez Bose szału nie robi, mamy też "roboczą" 156 2.4 właśnie z Bose i tam odsłuch jest dużo przyjemniejszy, ale prawdę pisząc radia i tak nie używam bo dźwięk Busso jest przepiękny :).

- - - Updated - - -

Fajna ta 156, na zdjeciach wyglada bardzo ladnie, coraz rzadziej juz sie je widuje w dobrym stanie.

Zdjęcia słabo wyszły ;) trzeba kiedyś zrobić lepsze bo jest ładna, w PL sporo 156 ciągle jeździ, ale Busso raczej ciężko spotkać, przez chwilę mieliśmy jeszcze jedną 2.5 ale była w kombi, sedan jest jak dla mnie fajniejszy

Ostatnia edycja:
kolejny Spider tym razem ph1b fajna fabryczna konfiguracja czarnego lakieru z czerwonymi skórami Momo, czerwony dywan i dodatkowo fabryczny pakiet dodatków - mieszki, kierownica, rączka ręcznego szyte czerwoną nicią. Auto w pierwszym lakierze, kompletne, na sportowych obniżających sprężynach (te pójdą raczej do wymiany bo dla mnie jest za nisko), blacharsko bardzo zdrowe, dach manualny co mnie bardzo cieszy.

Spider black.jpg

Kolejna! Ale jaja :) Czarno-czerwona kolorystyka bardzo mi się podoba w tym aucie.

dawaj więcej fot tego wnętrza :D
powiedz mi, czy te wszystkie auta znajdujesz przypadkiem gdzieś w necie i ściągasz do Polski czy masz jakieś kontakty tu i tam? :D

dawaj więcej fot tego wnętrza :D
powiedz mi, czy te wszystkie auta znajdujesz przypadkiem gdzieś w necie i ściągasz do Polski czy masz jakieś kontakty tu i tam? :D

wnętrze póki co trochę rozgrzebane w trakcie rewitalizacji ;)

IMGP2552.jpg IMGP2556.jpg

odnowiona konsola środkowa, przy okazji wymienione żaróweczki podświetlenia pokręteł nawiewów, musiałem też wymienić zestaw wskaźników (poziom paliwa, zegar i temperatura cieczy) bo wskaźnik temperatury miał złe wskazania.

wnętrze póki co trochę rozgrzebane w trakcie rewitalizacji ;)

Pokaż załącznik 273072 Pokaż załącznik 273073

odnowiona konsola środkowa, przy okazji wymienione żaróweczki podświetlenia pokręteł nawiewów, musiałem też wymienić zestaw wskaźników (poziom paliwa, zegar i temperatura cieczy) bo wskaźnik temperatury miał złe wskazania.

Łał, ta czerwona wykładzina wygląda obłędnie! Po królewsku :)

Fakt, kolorystycznie prezentuje się to rewelacyjnie! Kierownice będziesz zmieniał na taka z Ph2?

Fakt, kolorystycznie prezentuje się to rewelacyjnie! Kierownice będziesz zmieniał na taka z Ph2?

co do kierownicy to trochę kusi mnie podmiana na trójramienną, ale są ważniejsze sprawy do ogarnięcia w tym aucie, dodatkowo fabryczna która jest w aucie jest częścią fabrycznego pakietu z czerwonym szwem, więc tą trójramienną na podmianę raczej dałbym do obszycia żeby też miała czerwony szew, ewentualnie mogłaby być drewniana ;) (wiesz co mam na myśli :))

pogoda dopisuje więc łapiemy prawdopodobne ostatnie ciepłe dni w tym roku - pierwsze sto kilometrów za nami, wnętrze jeszcze nie poskładane ale na to przyjdzie czas jak będzie gorsza pogoda :)

IMGP2568.jpg IMGP2586.jpg IMGP2570.jpg

Przepiękne wnętrze!

dzięki, mam słabość do czerwonych skór a tu jeszcze czerwony dywan! ;) z niecierpliwością czekam na wiosnę żeby w pełni cieszyć się Alfami :). Na początek trzeba będzie zrobić gruby serwis Spidera - w planach kompletny rozrząd i wariator, serwis olejowy i zmiana zawieszenia na jakieś bardziej dla mnie odpowiednie czyli nieco wyższe, prawdopodobnie będą sprężyny Eibach-a i komplet nowych amortyzatorów, pewnie będą nowe tuleje tylnego zawieszenia a jak się już rozgrzebie to i przednie wahacze też się wymieni na nowe. Spiderek stanie też na kołach 17" i będą to tzw. Enzo-style które były fabrycznie montowane na limitowanej edycji Motus i w ph3 - felgi od jakiegoś czasu leżą u mnie, teraz trafią do renowacji i na auto. Przy okazji że mam felgi bez opon porównałem wagę Enzo-style do telefonów 17" - wygrały te pierwsze bo są o 1kg lżejsze od telefonów 10,3 kg w stosunku do 11,3kg.
IMG_20210105_145248.jpg IMG_20210105_145916_HDR.jpg IMG_20210105_150007_HDR.jpg

Ostatnia edycja:
zmiana zawieszenia na jakieś bardziej dla mnie odpowiednie czyli nieco wyższe, prawdopodobnie będą sprężyny Eibach-a i komplet nowych amortyzatorów

Zastanów się nad Eibachami do GTV dwa razy. U mnie siedzą właśnie Eibachy, obniżenie niby -20mm, a tak mocno siedzi, z tyłu dawałem gumowe dystanse podwyższające pod sprężyny, żeby było wyżej. Nie mówią już o dystansach, które musiałem zdjąć bo opona ocierała o nadkole. Być może moje Eibachy mają trochę nalatane albo amory nie trzymają tak jak powinny, natomiast jest bardzo nisko

Amortyzatory
Powrót