maxit1
Nowy
- Auto
- giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr
łał to gnałeś na zabój ja tez spróbuje eko jazdy zobaczymy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
łał to gnałeś na zabój ja tez spróbuje eko jazdy zobaczymy
To wy sobie gratulujcie, a ja i tak nie wierzę. Szerokości.![]()
Wczoraj osiągnąłem historycznie niski wynik spalania moja julką podczas jazdy w trasie 6,5l/100km!!! Oczywiście wpływ na to miały specyficzne warunki ale zawsze:
-tryb N
-jazda z prędkością do 120km/h (prowadziłem kolumnę aut i dostosowywałem prędkość do osiągów najwolniejszego auta: Opla corsy 1,0) dała średnią na odcinku 350km 62km/h
-włączona klimatyzacja
-3 osoby dorosłe na pokładzie + bagaż
Wynik pokazuje że jest możliwość uzyskania deklarowanego przez producenta spalania, ale okupione jest to straszną monotonią jazdy, fizycznie taka jazda mnie męczyła... ....
nie ma takiej opcji, bo testowany jest sam silnik na hamowni bez samochodu, poczytaj sobie dyrektywe unijnaJuż kiedys podawałem podbne dane - da się uzyskać spalanie bliskie deklarowanemu w instrukcji, ale jest to okupione mega zmeczeniem monotonna jazdą....
i masz w 100% racje, tez kiedys kupowalem taka usluge od pewnej firmy, opinie i ksztaltowanie pogladow na forum, na fakturze to sie nazywa "Marketing szeptany", pozdrawiam![]()
Ja nie kupiłem alfy żeby patrzeć na spalanie i liczyć każdą 0,1l paliwa....
nie ma takiej opcji, bo testowany jest sam silnik na hamowni bez samochodu, poczytaj sobie dyrektywe unijna
- opisany nr w katalogu - akurat nie posiadam pod reka, chcialem sie troche podroczyc z producentem w sadzie,
ale jest dokladnie napisane w katalogu cyt. z pamieci "spalanie i emisja spalin zgodnie z dyrektywa UE 199/......."
i taki zapis powoduje ze mozna sobie argumenty na temat spalania samochodu w buty wsadzic
--
pozdro
olo
No nikt chyba nie kupował, ale jak się ktoś naczyta, że można zrobić 5,3 litra, to potem będzie zły, że mu pali dużo więcej. Mój problem z tymi opiniami jest taki, że nawet jak jądę jednostajnie z 70-80 na godzinę, to mi auto w pomiarze chwilowym (zwykle zaniżonym) pali WIĘCEJ. No więc nie wiem, jak kolegom może wyjść te 5,3 ze ŚREDNIĄ 73 kmh, która nota bene jest całkiem dobrą średnią i wcale nie oznacza emeryckiej jazdy.
U mnie jak patrzyłem na chwilowe spalanie przy ok 90 km/h to miałem około 5 litrów także może coś nie halo jest z Twoim wozem.
i sie udało jazda na emeryta średnia 56km/h 5,3 l na 100 odcinek przejechany 150 km obok autka na lewym pasie żółwie mnie mijałyjechałem jechałem i jechałem ale sie udało nigdy więcej to autko nie jest stworzone do takiej jazdy pozdrawiam miłośników eco jazdy ...
Poniżej 7 zejdę w trasie ale nie po autostradzie i drodze ekspresowej ale tego nie robię bo auto lubi zapierniczać,lubi zakręty, jest dobrze wyciszone i nie czuć w nim prędkości.Nie można porównywać Wankla z normalnym silnikiem... Bez większych problemów idzie zejść w MA poniżej 8 litrów. Poniżej 7 może już stanowić wyzwanie.