• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pytanie przed wymianą przedniej szyby

• Autor wątku Autor wątku LukaszS84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kolego chodzi o szybę z podgrzewaną elektrycznie strefa wycieraczek...

Wg Eper:
MY11
50516551 : podgrzew bez czujnika deszczu
50516552 : podgrzew z czujnikiem

X9
5050774 jw
5050775 jw

Dla X3 jak dla X9 ale już bez opisu o podgrzewaniu elektr.

Obstawiam że ogrzewanie może być tylko w szybach wg nr MY11.

Wystarczy że przedzwonisz sam do ASO. Nie trzeba żadnych znajomości żeby zadać pytanie.

Kolego wiem, ale może ktoś z forumowiczów mógłby mi takową szybę może załatwić duuużo taniej niż widnieje w cenniku??? Tak z uprzejmości.

Szyby z ogrzewaniem strefy wycieraczek tylko w ASO i dostępne przez 10 lat po zakończeniu produkcji 159.

tak
w aso szyba dostępna za +- 1600zł bez podgrzewania lub z dopłatą za podgrzewaną strefę wycieraczek + koszt wymiany.
w Pilkingtonie 520zł z wymianą niestety bez podgrzewania koszt ponad 1000zł za to podgrzewanie nie wart świeczki, a za zaoszczędzone pieniądze to można wiele tyś. km zrobić

Tak z ciekawości dla potomnych
Pilkington produkuje takie szyby z podgrzewaną strefą wycieraczek i mają one nr 2039AGBGYHM1B (pod czujnik deszczu), i koszt takiej szyby 1140zł + 130 zł za montaż
Zwykła Pilkington 2039AGSM1B (pod czujnik deszczu) kosztuje szok !!! 360zł + VAT + 130 zł za montaż. Różnica bardzo duża i tylko ma się tą strefę wycieraczek podgrzewaną i ciemny pas u góry.

Co ciekawe także NordGlass też posiada taką z podgrzewaną strefą wycieraczek ale cenę sobie życzą na poziomie 1400zł z montażem

Pozdrawiam wszystkich

Pomoże mi ktoś? wymieniłem szybę czołowa pod sensor deszczu. Zakupiłem lusterko + sensor deszczu ale okazało się że jest bez żelku. Co mam teraz zrobić? Da się kupić żelek w ASO? pytałem tam gdzie montowali szybę i powiedział że przekładają tylko sensor z żelkiem do nowej szyby.

Oczywiście że się da i w ASO też dostaniesz . Zadzwoń i zapytaj . Możesz zadzwonić do ASO w Warszawie Dukiewicz i tam temat już znają

Ostatnia edycja:
jestes z tych Słopnic kolo Limanowej?Ja nie potrzebuje wymieniac zelu pozatym nie bede do Warszawy jechal.Jak mi wymieniali szybe to chcialem zeby mi wymienili i zel ale powiedzieli ze tego nie da sie wymienic.Pewnie im sie nie chcialo

Tak z tych Słopnic. A gdzie wymieniałeś ta szybę i na jaką??? W Pilkingtonie czy Nord Glass???

Pilkington w znanym i polecanym przez wszystkich w Dębicy. Chba najdluzej sie tym zajmuja. Wymienilem na Pilkingtona

ASO to ASO zadzwonię do Ganinexu i najwyżej ściągna. Ważne że da się kupić.

Witam. Czy ktoś wymieniając szybę skusił sie na akustyczną? Z tego co patrzyłem to oryginał nie jest akustyczny(przynajmniej u mnie) Ja znalazłem Pilkingtona akustyczną tylko że czas oczekiwania to 2 tyg.....Co do ceny to 40 zł droższa od zwykłej:) Tylko ja potrzebuje auta a nie chce stracić dowodu...Czy jest słyszalna różnica między zwykła a akustyczną szybą?

Kamień.... sytuacja znana i nie lubiana...

Mam szybę bez "grzanych" wycieraczek... niestety wtyczki nie znalazłem po demontażu podszybia... w eLearn nie mogę znaleźć info nic na temat grzanej strefy wycieraczek (chodzi o dorobienie wiązki ewentualnie).

Ktoś coś wie?

Pytam bo "winter is coming" i mam możliwość zainstalowania takiego bajeru ;)

EDIT:

OK, znalazłem... to jest wtyczka P56... idą do niej dwa kabelki: uziemienie do wtyczki C010 (pin 19) oraz zasilanie z wtyczki D006 (pin 7). W porównaniu do dokładania B&M to będzie pestka ;) Dam znać jak ogarnę.

Ostatnia edycja:
witajcie właśnie pękla mi przednia szyba (krecha ciagnie sie od podszybia) planuje wymienic ja tylko teraz nie wiem gdzie. Co polecacie na ślasku? Mieszkam Kozieglowy 30km od czestochowy i 30km od Tarnowskich Gór. Szybex to dobre rozwiazanie czy szukac czegos innego ;)?? z jakimi kosztami mam się liczyć?

Alfa Romeo Sportwagon 159 1.8MPI 2007r

Amortyzatory
Powrót