• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pytanie przed wymianą przedniej szyby

• Autor wątku Autor wątku LukaszS84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przyszła zima i nadeszły pierwsze problemy. Ile kosztuje taka szyba czołowa z sensorem i grzaniem strefy wycieraczek? Gdzieś tu czytałem, że koło 1100, ale zdania są podzielone. I oczywiście, czy jest sposób zamontować ją do auta, które takiego ogrzewania wcześniej nie miało? Jakiś warsztat w okolicach trójmiasta by się tego podjął?
Niestety mój egzemplarz był oryginalnie z Włoch i tam takiej opcji nie potrzebowali :P

Hej. Zależy od wersji wyposażenia i rocznika. Ja miałem Distinctive z czujnikiem deszczu z 2007 z Włoch i wtyczka była zatem aby działało podgrzewanie wystarczyło tylko ja podpiąć.

Hmm, szczerze to ciężko mi określić jaka wersja wyposażenia to jest. Distinctive raczej nie, bo brakuje w nim również elektrycznych i grzanych foteli, jest zaś z 2008 z czujnikiem deszczu.

Hmm, szczerze to ciężko mi określić jaka wersja wyposażenia to jest. Distinctive raczej nie, bo brakuje w nim również elektrycznych i grzanych foteli, jest zaś z 2008 z czujnikiem deszczu.

Ja grzankach foteli tez nie mam [emoji6]

W przypadku jednak, jakby nie było wtyczki - czy jest sposób by taką zamontować, by podgrzewanie działało? Podejmują się czegoś takiego warsztaty?

W przypadku jednak, jakby nie było wtyczki - czy jest sposób by taką zamontować, by podgrzewanie działało? Podejmują się czegoś takiego warsztaty?

Raczej większe rzeźbienie, ja bym się w to nie bawił bo efekt podgrzewania nie jest jakiś fenomenalny.

Wg mnie każda 9 która była w wyższej wersji niż progression ma fabrycznie wttczke

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

Wg mnie każda 9 która była w wyższej wersji niż progression ma fabrycznie wttczke

Dziwne, że ja nam progression i mam seryjnie czujniki parkowania przód/tył, lusterko fotochromatyczne i miałem wszystkie wtyki i wiązki do podpięcia foteli elektrycznych. Coś mi się wydaje, że masz kiepskie informacje i nie zależało to od tego tylko od tego kto co sobie domowil

Najwidoczniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie każda w wersji wyższej niż w progression co nie oznacza że do uboższych wersji nie można było tego dokupić.

Najwidoczniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie każda w wersji wyższej niż w progression co nie oznacza że do uboższych wersji nie można było tego dokupić.

Nie ja nie umiem czytać bo umiem tylko Ty nie umiesz się prawidłowo wysławiać ale wiem i rozumiem jak się nie ma argumentów to najłatwiej zrzucić winę na kogoś

Nie ja nie umiem czytać bo umiem tylko Ty nie umiesz się prawidłowo wysławiać ale wiem i rozumiem jak się nie ma argumentów to najłatwiej zrzucić winę na kogoś

Czytać moze i umiesz ale ze zrozumieniem już gorzej. Napisałem wyraźnie że moim zdaniem każda 159 w wyższej od progression wersji wyposażenia ma wtyczke do szyby co zresztą nie wyklucza że do uboższych wersji nie można było jej domówić.
Ja mam wersje Elegante(odpowiednik distinctive) i np parktronika z przodu nie mam, ale wtyczka jest.
Wariantów wiązek centralnych w przedlifcie bo takiego jak wiem posiadasz naliczyłem 27, w polifcie jest tylko jedna przynajmniej wg ePERa więc może w tym tkwią różnice i odpowiedź kto ma lub nie wtyczke do ogrzewania szyby

Amortyzatory
Powrót