[159] Pytanie przed wymianą przedniej szyby

• Autor wątku Autor wątku LukaszS84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No to jeszcze pytanie dla praktyków – jak zdjąć wycieraczki tak, żeby nie połamać mechanizmu wycieraczek? Nasz forumowy kolega murgal po wymianie szyby miał zepsuty mechanizm wycieraczek – stąd prośba o radę, żeby potem nie trzeba było walczyć z serwisem szyb o wymianę mechanizmu wycieraczek na nowe.

W "normalnym" serwisie używa się do tego zwykłego małego ściągacza do łożysk , a nie szarpie się. Ramię wycieraczki założone jest na stożku i często zapieczone , a szarpanie nim powoduje jak powyższe. Nie wymagam żeby mieli ściągacze Facoma czy Kukko , bo bez problemu da się je zdjąć nawet takim ściągaczem za 30 zeta
attachment.php

Załączniki

• ściągacz.jpg
    ściągacz.jpg
    4.6 KB · Wyświetleń: 502
ten serwis w kotyrm bede zkladal szybe dziala od 1996 r.,a od 1999 r. robia szyby i wydaje sie byc profesjonalny.Robia szyby non stop i duzo ludzi ich zna.Mysle,ze powinni miec takie urzadzenia.z reszta bede przy calej operacji wiec zobacze co goscie robia.Jak beda cos darli to im zwroce uwage.Chce porobic zdjecia i gosc poczatkowo nie chcial sie zgodzic ale jednak pozwolil mi na to.Tutaj link do strony serwisu http://www.rewes.pl/strony/strony/o_firmie/

Odgrzeję kotleta.

Panowie,
jest możliwość wymiany zwykłej szyby na szybę podgrzewaną(całą)? Teoretycznie jakiś magik mógłby pociągnąć okablowanie i podpiąć się pod przycisk "odparowania przedniej szyby". Ale jak to wygląda w praktyce?

Pozdrawiam

ale w 9 chyba nie bylo takiej szyby

Never ever?
To słabo...bo jak nigdy nie było 9-tki z taką szybą to by trzeba było projektować szybę od początku...a to już dziesiątki tysięcy zł jak nie więcej xd
No cóż....to pozostaje od czasu do czasu poskrobać szybę od zew i wew(co niestety się zdarza-.-)

Pozdrawiam

byly szyby ale chyba mialy podgrzewana strefe wycieraczek. Cale podgrzewane to chyba tylko w fordach, cytrynach ...

Oj słabo...bardzo słabo.
W aucie tej klasy...choć jak wiadomo dupy nie urywa to podgrzewana CAŁA szyba mogła by być ^^ Zżera akumulator jak głupia, ale ile nerwów zaoszczędza codziennie rano/w nocy

Odgrzeję kotleta.

Panowie,
jest możliwość wymiany zwykłej szyby na szybę podgrzewaną(całą)? Teoretycznie jakiś magik mógłby pociągnąć okablowanie i podpiąć się pod przycisk "odparowania przedniej szyby". Ale jak to wygląda w praktyce?

Pozdrawiam

W 159 była dostępna szyba z podgrzewaną strefą wycieraczek i pasem przeciwsłonecznym u góry. Niestety gdy wymieniałem swoją nigdzie nie mogłem takiej znaleźć (choć pewnie w ASO by się znalazła za marne kilka tysięcy :P ) - nawet wiązkę mam w podszybiu.

Ehh... inaczej. Co muszę zdemontować żeby sprawdzić czy mam te kostki ? Osłony przy wycieraczkach? Gdzie będzie ta kostka- z lewej, prawej, na środku... łopatologicznie proszę :lol:

na podszybiu w środkowej części, trzeba ściągnąć plastik

SAM_0079.jpg

Większość 159 tą wtyczke ma, taka 2 pinowa wtyczka z dość grubymi kablami. Szyba z podgrzewaniem i pasem to koszt okolo 1600zł :)

Za 1600zł to by można było kupić całą podgrzewaną do innego auta xD Włosi się cenią...i to tylko za podgrzewaną strefę wycieraczek -.-

Cześć.

Szukałem dziś u siebie tej wiązki ale za nic nie mogę jej znaleźć. Wykonałem parę zdjęć - czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie jej szukać, lub może wypatrzy ją, bo wydaje mi się że u mnie tejże brak.
Da się ją jakoś ewentualnie dołożyć?

IMAG1559.jpgIMAG1566.jpgIMAG1568.jpg

Załączniki

• IMAG1562.jpg
    IMAG1562.jpg
    95.6 KB · Wyświetleń: 119
Witam
Panowie obdzwoniłem dzisiaj za tematem tej szyby:
1. Pilkingtona - i powiedzieli że tylko mają dwie szyby z czujnikiem i bez czujnika i to nie sa podgrzewane nawet w miejscach na wycieraczki. Na pytanie że ja taka mam to odpowiedzieli że jako oryginał możliwe ale w zamienniku nie produkują takich.
2. Norg Glass - również powiedzieli to samo tylko dwa rodzaje różniące się że albo pod czujnik albo bez czujnika deszczu.

Ma ktoś może dojścia do ASO aby zapytać o takowe podgrzewane szyby??? Czy tam w ogóle są takie czy to tylko taka ściema ASO???

W 159 nie ma szyby przedniej podgrzewanej jest nawiew guzik na przednią szybę ale takowej z wtopionymi przewodami nie ma

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót