• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

pytanie odnosnie osiowania proxy

Znaki na ziemi i niebie wskazują że ten licznik powinien pasować :|

Tak, AlfaOBD da się zrobić osiowanie

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Tylko skoro jeden program nie pomaga, to czy ten drugi coś zmieni ;/ nie mam pomysłu jak to rowiązać

Pytanie odnośnie osiowania - dołożyłem w żony 147 fabryczną nawigację.

Oczywiście nie działa zasilanie po przekręceniu kluczyka, nie działają dane Trip ani wyświetlacz między zegarami.

Czy osiowanie pomoże czy trzeba jeszcze coś zrobić, żeby navi normalnie działała?

Jeśli nie uruchamia się po przekręceniu kluczyka to trzeba instalacje zweryfikować. A wcześniej było oryginalne radio czy jakieś inne? Bo jeżeli inne to na pewno instalacja zmodyfikowana. Druga sprawa czy miga licznik od km? Jeżeli body wykryje nowe urządzenie na linii CAN powinien migać co oznacza że konieczne jest osiowanie.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Było oryginalne radio.

Licznik nie miga bo zamontowany jest opóźniacz 5 sek. do Navi (więc CAN przy skanie jej nie widzi).

Czy osiowanie może pomóc na wszystkie bolączki (i nawet opóźniacz będzie mógł być zdemontowany?) - oprócz załączania z kluczyka rozumiem?

Trudno powiedzieć skoro body nie ma możliwości wykrycia navi.

Jutro spróbuję podłączyć ją normalnie i zrobić osiowanie.

Wywal opóźniacz. Jak zacznie mrugać licznik przebiegu dziennego - zrób osiowanie i będzie ok.

Oczywiscie jesli masz białą kostke podłączoną bo ona odpowiada za dane trip.Też dołożyłem nawigację oczywioscie licznik mrugał zrobiłem osiowanie i jest ok. Niby jest bo i przy alfa obd i mcu nie mogę się podłączyć z navi.
Do tego żółta wtyczka zasilająca musi być podłączona.U mnie często sama się wysuwała i nie mogłem jej wyłączyć itp.Generalnie przy instalacji nic nie grzebałem.Wszystko działało idealnie.Nawet navi hasła nie potrzebowałą.

Ostatnia edycja:
Żeby nie komp nie odczytywał obcego urządzenia i nie mrugał licznik.

Trochę dziwne, że to zadziałało i nie mrugał przebieg :P Myślałem, że elektronika sprawdza też obecność wszystkich urządzeń i jak się coś nie zgadza to mruga. Chyba, że do radia to się nie stosuje i ten opóźniacz jest zbędny. Ale podłączyłeś to już normalnie bez opóźniacza i zrobiłeś osiowanie?

Gdzie wejść i co zrobić żeby zrobić osiowanie przełącznika szyb?

Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka

Osiowanie robi się dla wszystkich centralek

Amortyzatory
Powrót