Może już widzieliście, ale w temacie więc podsyłam
https://magazynauto.pl/testy/alfa-r...utm_campaign=Display_Native_FCAAlfaRomeo_2744
Przypatując się Waszej dyskusji nieco z boku, myślę, że prochę przesadzacie. Każdy klient ma nieco inne wymagania i nigdy sie nie dogadacie w temacie HUDów, ledzików, trakcji, hałasu, komfortu czy możliwości auta.
Mimo, że zawsze myślałem o zakupie alfy (na studiach mieszkalem kolo salonu alfy i napatrzyłem sie na będącą wtedy nowością 156 GTA), niemniej jednak przetestowałem wiele marek zanim kupiłem stelvio.
Co było dla mnie ważne w wyborze:
Właściwości jezdne,
Fajny silnik,l a co za tym idzie dynamika i osiągi auta,
Klasyczny wygląd,
Wygodne fotele,
Nawiew na tył,
Możliwie analogowe auto,
Przestrzeń we wnętrzu + bagażnik (mam rodzine 2+2),
Prawdziwe rury wydechowe (wiem wiem, ciężko dziś o to nawet w bardzo drogich autach).
Panele dotykowe i wirtualne zegary totalnie do mnie nie przemawiają, nie chciałbym czegoś takiego w aucie.
Audio w alfie wg mnie gra bardzo dobrze, radia czy spotify słucham raczej cicho, wirtuozem nie jestem, jednak potrafię poznać, że coś gra źle.
Oczekiwałem klasyczego, stonowanego wnetrza z czarna podsufitką, kolorowe świecące "ambienty" to wg mnie wioska i cos co w aucie jest zbędne.
Błyszczące listwy zewnętrzne, wloty powietrza, fejkowe skrzela inne tego typu ozdobniki to coś co mnie odpychało od aut konkurencji.
Alfa niczego nie udaje, dlatego myślę, że zawsze znajdzie swojego nabywcę, zwłaszcza, że od 2020 ma dotykowy panel a aktualnie i ledziki na froncie
Słabo wygląda krytyka giuli przez użytkowników 159 jeśli chodzi o funkcjonalność. Pomijając wersję sw którą można conieco przewieść, 159 i giulia to bardzo podobne auta, ciasno na tylnej kanapie i kiepski dostep do bagażnika.
Pozdrawiam