So What!
Nowy
- Auto
- Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce
Bez przesady. Kupujesz AAWireless i w zasadzie zapominasz o kablach.Z AA jest dużo gorzej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Bez przesady. Kupujesz AAWireless i w zasadzie zapominasz o kablach.Z AA jest dużo gorzej.
1. Może za mała różnica w cenie w stosunku do Stelvio?
Tonale wyraźnie mniejsze, o połowę słabsze a różnica w cenie ledwo 10-15%?
A znasz kogoś, kto kupił Giulie/Stelvio po cenie z cennika (pomijając zapisy na wersje promocyjne) ?Zaskoczyłeś mnie. Jeszcze w zeszłym miesiącu byłem w Salonie Alfy i Veloce od ręki było do wzięcia za ok. 230tys (wyprodukowane 2022). Mówili o nadchodzącej podwyżce ale, że aż taka?
Chyba nikt. Alfy się kupuje w bardzo dobrych cenach. Czego ja jestem przykładem - 188 tys w lutym tego roku za Giulie Veloce w kolorze Alfa Red. BMW 3 w analogicznym setupie minimum 50-60 tys więcej. k
Przecież napisał, że Stelvio nie sprzedaje się bo nie ma ledów, wirtualnych zegarów i kamer 360. Tonale można w te opcje doposażyć i co - dalej się nie sprzedaje. Sorry ale nic nie wynika z tego komentarza.
Tonale z kolei to raczej konkurencja aut miejskich i tutaj mocny silnik / prowadzenie nie mają aż takiego znaczenia, ma wszelkie oczekiwane gadżety i bajery ale się nie sprzedaje póki co, nawet nikt go nie ogląda, dlaczego ? Może właśnie przez słabą renomę marki i brak jakiejkolwiek zachęty ? Ktoś widział w ogóle reklamę Tonale ? Istnieje takowa ? .
Wątpliwe żeby taki poziom osiągnęła. Światła nie trzeba nawet gasić bo się jeszcze nie zapaliło...Jeśli stawiają na Tonale i ono osiągnie sprzedaż na poziomie Stelvio to będzie można powoli gasić światło.
Tak, kupiłeś okazyjnie i tanio, Tylko zapomniałeś zmienić suzuki swift na tę veloce za super cenę. Traktujmy się poważniej nieco (choć pewnie apel i tak trafi w pustkę).
Wracając do cen i normalnej dyskusji: alfa była nietania ale ostatnio stała się absurdalnie droga. Wszystkie auta podrożały ale to, co wyczynia Stellantis z AR to jakaś granda. Dziś zajrzałem do salonu w Opolu, stoi na zewnątrz zielone Tonale. Sprzedawca, jak zobaczył że wjechałem alfą, nieco się otworzył. Nikt nie zamówił jeszcze Tonale u nich, w ogóle ruch w salonie tylko nieznacznie się zwiększył po debiucie nowego modelu. Ogólnie nastroje są minorowe.
Cennik za auto, które kompletnie niczym się nie wyróżnia na tle konkurencji, to przepis na mamałygę. To się nie będzie sprzedawać. Zobaczymy, jak zachodnie rynki przyjmą to cudo.
Stelvio tymczasem utrzymuje poziom sprzedaży z poprzedniego roku: w 2022 miesięcznie schodzi między 1000 a 1700 sztuk (dane za styczeń-kwiecień), rok temu to było między 1000 a 1600 w tym samym okresie i między 900 a 1800 w pozostałych miesiącach. Za cały 2021 było około 16500, idziemy na podobny wynik. Co ciekawe, w roku pandemicznym, kiedy zamykano lasysprzedaż roczna Stelvio była nieco większa... (ok. 17500).
T
Oczywiście dysponuje kompletem dokumentów, korespondencji i zdjęciami tych pięknych alf na podnośnikach. zatrudniłem prawnika , sprawy w toku, jak się wszystko wyjaśni/rozwiąże cała historia trafi tutaj. Pokochałem te samochody za ich wygląd, jazdę (!) , ale nigdy więcej.