• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Przewód wspomagania

Witam
Podobny problem ze wspomaganiem w AR 159 2.4, pompa wymieniona na zregenerowaną, przewód z maglownicy do pompy został zaspawany stałą rurką bo uszkodzenie na zakręcie uniemożliwiło jego zakucie. Kierownica dalej ma opory i słychać ze wysila pompę. Poza tym nigdzie się nie leje, zalany nowy płyn swag na wyższe temperatury. Czy to ze jest zrobiony przewód na stałe może mieć wpływ na opory przy skręcaniu i lepiej wymienić na nowy wąż? Czy ktoś posiada taki w jakiejś normalnej cenie niż 700 zl na allegro?

Witam
Podobny problem ze wspomaganiem w AR 159 2.4, pompa wymieniona na zregenerowaną, przewód z maglownicy do pompy został zaspawany stałą rurką bo uszkodzenie na zakręcie uniemożliwiło jego zakucie. Kierownica dalej ma opory i słychać ze wysila pompę. Poza tym nigdzie się nie leje, zalany nowy płyn swag na wyższe temperatury. Czy to ze jest zrobiony przewód na stałe może mieć wpływ na opory przy skręcaniu i lepiej wymienić na nowy wąż? Czy ktoś posiada taki w jakiejś normalnej cenie niż 700 zl na allegro?

Ja regenerowałem kombinowałem, wkoncu kupiłem nowy przewód i spokój święty

Ja regenerowałem kombinowałem, wkoncu kupiłem nowy przewód i spokój święty

To co piszę od początku tutaj. Nowy przewód i ewentualnie dodatkowo wymiana płynu. I problemu ni ma!
Jak kto lubi babrać się kilkanaście razy z tą robotą, to niech zakuwa, regeneruje itd., itd. aż do usr...
A na koniec popisze sobie na forum.
Lubię zrobić na sicher, a nie bawić się i nic nie zrobić.
Życia szkoda!
Bardzo dobra decyzja Omkaaa.

To co piszę od początku tutaj. Nowy przewód i ewentualnie dodatkowo wymiana płynu. I problemu ni ma!
Jak kto lubi babrać się kilkanaście razy z tą robotą, to niech zakuwa, regeneruje itd., itd. aż do usr...
A na koniec popisze sobie na forum.
Lubię zrobić na sicher, a nie bawić się i nic nie zrobić.
Życia szkoda!

Dokładnie, płyn wymieniony zawór regualcji cisnienia też, odrazu spokój

...
Życia szkoda!

Każdy, kto przerabiał ten temat, i próbował zaoszczędzić (pozornie), dojdzie w końcu do takiego samego zdania.
Niestety żaden sposób prócz oryginału nie daje rezultatu w 100% zadowalającego.

164asgnsdikerugbnodsikgh.jpg Witam. A co do przewodu na rysunku z numerem 11 ? 50502958 można jeszcze gdzieś go dostac? Może ktoś posiada?

Wbijam, szukam od 2 tygodni i nic. Nawet używki. Może da rade zakuć? Są tam te 'dławiki'?

Pytałeś na autoczescisklep.com albo autosklep24.pl?

Ten już wymieniłem jakiś czas temu, to jest 50504346 nr 2 na rysunku a szukam 50502958 na rysunku nr 11.

Jeśli są identyczne to będzie pasować :D
Ale jeśli różne nr OE to diabeł tkwi w szczegółach. Byłeś w jakimś sklepie z hydrauliką siłową? Może będą w stanie dorobić na wzór.

Pokaż załącznik 277020 Witam. A co do przewodu na rysunku z numerem 11 ? 50502958 można jeszcze gdzieś go dostac? Może ktoś posiada?

Mam chyba dokładnie to, co potrzebujesz.[Wąż przewód Alfa Romeo 159 2005- 50502958 2.4 JTD]. Kupiłem na allegro kiedyś nie to, co potrzebowałem, a że trochę czasu minęło, zanim mechanik mi to sprawdził, więc nie miałem już możliwości odesłania. Używka, ale wygląda bardzo dobrze.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót