[159] Przekłamania termometra zewnętrznego - czujnik temp.

U mnie zawyżał około 4 stopni w górę przez kilka dni po umyciu samochodu przy minusowej temperaturze. Umyłem pod ciśnieniem lusterko w środku jak temperatura weszła na plus i efekt ustąpił. Teraz pokazuje dobrze.

Byłem na myjce, ale po umyciu nadal to samo. Napisałeś że umyłeś w środku? Rozebrałeś i umyłeś lusterko/czujnik wewnątrz?

Byłem na myjce, ale po umyciu nadal to samo. Napisałeś że umyłeś w środku? Rozebrałeś i umyłeś lusterko/czujnik wewnątrz?

Pojechałem na myjnie samobsługową i pod ciśnieniem strumień ciepłej wody skierowałem na lusterko, tak aby woda dostała się do środka lusterka (pod lustro)

Jutro jeszcze raz spróbuję to umyć, na szczęście jest kilka stopni na plusie. I sprawdzę jak działa :)

Jutro jeszcze raz spróbuję to umyć, na szczęście jest kilka stopni na plusie. I sprawdzę jak działa :)

Tylko nie przesadź z wodą. :) Nie wiem jak dobrze zabezpieczone przed wodą są mechanizmy w środku lusterka. Chodzi mi o silniczek poruszający lustrem.

Załączcie proszę print screena z eLearna jak przechodzi instalacja termometru i ktorym dokladnie miejscu jest czujnik. Ja niestety mam problem z zainstalowaniem eLearn.
Od wczoraj zauwazylem ze przeklamanie na moim termometrze jest rzędu 5 stopni. Na zewnatrz -10 a termometr pokazuje -5 stopni.

Ponawiam prośbę

Zadam pytanie inaczej, do tych ktorzy wymieniali u siebie termometr. Jak go podpinaliscie do kabelków? rozcinaliscie i lutowanie, przejsciówka? Przy przerywaniu obwodu nie wyskakiwaly wam błedy?
Dzisiaj rozbieralem lusterko latwo sie do termometra dostalem jednak okablowanie idzie do drzwi wiec bezinwazynie sie wymienic nie da (brak zlaczek).
Z gory dzieki.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Załączniki

• uploadfromtaptalk1358071102491.jpg
    uploadfromtaptalk1358071102491.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 1,174
Dzieki FISHA159JTDM!!! czy ten schemat jest z eLearn? Po ciezkich bojach udalo mi sie go zaintalowac ale nie moge znaleźc tego co zalaczyles...

W pracy 6-18:-( wiec tylko eper

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Evo666 gdzie kupiłeś czujnik i ile płaciłeś?
Wstyd się przyznać, ale ja swojego wciąż nie wymieniłem...
Pozdrawiam.
- Rafał

A u mnie sam sie naprawil:)

Tak sam z siebie? czy cos robiles? akumulator odłączałęs? W sobotę sie bawilem w czyszczenie czujnika ale nic to nie dało. Na zewnatrz -7 stopni dzisiaj a termometr -1,5 pokazuje... ehhh.

Nic nie robiłem, jakiś czas temu umyłem dobrze na myjce lusterko, po kilku dniach od mycia naprawił się sam :D

Evo, czy sprawdzałeś już czy ten czujnik pasuje do 159?
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót