mateuszszar
Aktywny
A nie przełączyłeś sobie w ustawieniach z °C na °F?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam,
Czy ktoś spotkał się z odwrotną sytuacją, że czujnik zaniża temperaturę? Odebrałem dzisiaj auto z lakierowania przodu, i zauważyłem podczas jazdy, że temperatura spadła do 3*C po czasie podniosła się do 6*C przy zewnętrznej 14*C :/
Czy czujnik łączony jest dedykowaną kostką pod boczkiem?
... do sprawdzenia na początek kostki drzwi, kontakt spray, ewentualnie kostkę całego lusterka pod boczkiem. Można próbować przedmuchać lusterko sprężonym powietrzem jak pisali przedmówcy. Na koniec wymiana czujnika pewnie.
Wymiana czujnika w lusterku nic mi nie dała. Jak 2 stopnie wyżej wskazuje od rzeczywistej, tak i nowy to samo.
Ja psikalem wszystkie kostki (na zawiasie i kostki pod boczkiem - czujnik we wspolnej wiazce i kostce niestety) I nic nie pomoglo. Nie bawilem sie w odlaczanie aku i dmuchania - zreszta nie bardzo widze co dmuchanie mialo by pomoc. 2 dni pozniej odcialem czujnik i jego rezystancja leciala do gory pomiomo mierzenia w silnym sloncu. Wymienilem na nowy. Stary mial widoczne slady rozpadajacego sie uszczelnienia.
Jaki zastosowałeś ostatecznie czujnik?
Ja psikalem wszystkie kostki (na zawiasie i kostki pod boczkiem - czujnik we wspolnej wiazce i kostce niestety) I nic nie pomoglo. Nie bawilem sie w odlaczanie aku i dmuchania - zreszta nie bardzo widze co dmuchanie mialo by pomoc. 2 dni pozniej odcialem czujnik i jego rezystancja leciala do gory pomiomo mierzenia w silnym sloncu. Wymienilem na nowy. Stary mial widoczne slady rozpadajacego sie uszczelnienia.
- - - Updated - - -
Co uzywales do pomiaru temperatury wzorcowej. Porownywales rezystancje obydwu czujnikow?
Alleluja.Nie mam zamiaru spędzić życia mierząc temperaturę. Da się z tym żyć.![]()
Alleluja.
U mnie różnica była -10 prawie i nie dało się.z tym żyć
![]()
Sent from my E6633 using Tapatalk
To mogło by świadczyć, że nie tyle czujnik jest wadliwy a rezystancja po drodze się zwiększa. Np. po deszczu i gdzieś jest wilgoć na połączeniu/przewodzie. Ja sznurowalem czujnik i podlaczalem w oryginalnej kostce.U mnie początkowo też było ok. A później powrócił do normy...)
To mogło by świadczyć, że nie tyle czujnik jest wadliwy a rezystancja po drodze się zwiększa. Np. po deszczu i gdzieś jest wilgoć na połączeniu/przewodzie. Ja sznurowalem czujnik i podlaczalem w oryginalnej kostce.
Ale przy różnicy 2*C bym też sobie dał spokój [emoji14]
Zapewne traktowanie karcherem lusterka też na pewno przyspiesza zdchniecie czujnika.
Sent from my E6633 using Tapatalk