Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam. Podzielam zdanie kolegi Bociana. W komorze silnika są resztki błota, a na podszybiu to już całe tony. Też lubie sobie "pogrzebać", ale w to bym się nie pakował. Chyba, że lubisz zrobić coś z niczego, a to jestem w stanie zrozumieć. Też mam taką małą słabość. Pozdrawiam.

Widziałaem juz go.. nie jest po powodzi, samochód zlicytował komornik, nie jest tak tragicznie jak to wygląda na zdjęciach :p.. jedynie komplet szyb do wymiany, dlatego jest taki syf w środku bo jakieś łebki boczne szyby potłukły, kilku pierduł brakuje ale motor w porządku, belka z tyłu jak nowa

narazie peugeota odpuszczam i szukam saaba 900 lub spidera z zajechanym motorem, jakby ktoś coś wiedział niech da cynk:D

Widziałaem juz go.. nie jest po powodzi, samochód zlicytował komornik, nie jest tak tragicznie jak to wygląda na zdjęciach :p.. jedynie komplet szyb do wymiany, dlatego jest taki syf w środku bo jakieś łebki boczne szyby potłukły, kilku pierduł brakuje ale motor w porządku, belka z tyłu jak nowa

uwierzyłeś w te bajki? :) hehe, jak ktoś wybija szyby to zakłada się (jak brak kasy na nowe) folie itp aby nic się do środka nie dostawało ;) a w silniku też jakiś specyficzny wygląd popowodziowy, a tam szyb nie było do wybicia aby się dostały błotka itp

tu nie ma w co wierzyć bo nie szukam igły za cenę samochodu do remontu ;p.. podszybie jest wyrwane, maska się nie zamyka, więc wszystko możliwe, 3 lata samochód stał u komornika na placu, nawet jest protokół policyjny z włamania na plac, co zostało uszkodzone, skradzione itp., a jak komornik nie potrafi zadbać o zagrabione mienie to potem dostaje za nie tyle co warte jest 10kg. cukru

samochód sprzedaje firma pośrednicząca, kupują za grosze, nic nie kombinują, jak się nie uda sprzedać całego i zarobić to idzie na części

Mhm no chyba że tak to co innego.

Więc jak nie jest aż tak tragicznie to może warto, tylko byś musiał wymieniać całą tapicerke raczej, wykładziny itp po nasiąknęły tak bardzo że są pewnie pognite od wewnątrz i nie wiem czy MEGA suszenie tutaj by coś dało

Alfa Romeo 159 Sportwagon - komis Dąbrowa Górnicza

Witam kolegów,
Zarejestrowałem się na waszym forum w celu pomocy. Od jakiegoś czasu interesuję się Alfą 159, chcę aby to był mój następny samochód. Z racji, że mieszkam na 2 końcu Polski (Gdańsk) nie uśmiecha jechać mi się specjalnie na oględziny jego taki kawałek drogi... Dlatego proszę Was o pomoc, oczywiście jeśli dacie radę. Będę bardzo wdzięczny, myślę że też postaram się w jakimś stopniu odwdzięczyć zainteresowaniem ;)

Chodzi mi dokładnie o ten egzemplarz 1.9 JTDm 150km:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150km-duza-navi-skora-C16157139.html

Chodzi mi o stan blacharki, czy gdzieś jest jakaś wada na lakierze (duże rysy, odpryski lakieru, rdza?), jak odpala i pracuje silnik. I oczywiście wszystko inne co by się rzuciło w oczy.

Z góry dzięki.

Pzdr.
Dan

fajny masz nick - coś jak nazwa tego komisu

już wcześniej były chyba 2 pytania o to autko tylko jakoś czasu mi ciągle brakuje żeby tam podbić i zobaczyć tą 159

chyba nadal tam stoi ta 147 he he
o ile mamy na myśli tą samą
po fl ?

nick od imienia żadnego powiązania z tym komisem hehe
jak byś miał chwilę czasu aby podjechać, nie urywam że zależy mi na tym.

@Pfourul
co masz na myśli "nie zachwyciła"?
Interesują mnie każde informacje na temat tego samochodu.

Pzdr.
Dan

chyba nadal tam stoi ta 147 he he
o ile mamy na myśli tą samą
po fl ?
Jakoś na wiosnę tam bylem w salonie :P i była ładna (na zdjęciach) 147 przed FL która w jakiś dziwny sposób miała połączony tłumik z bagnetem od oleju :).

@Pfourul
co masz na myśli "nie zachwyciła"?
Interesują mnie każde informacje na temat tego samochodu.
Mówiłem o 147 sprzed ponad pól :) (taki mały off topic nawiązując do tego salonu gdzie stoi ta twoja 159)

Ostatnia edycja:
cena atrakcyjna , co prawda do o koła pobijany z lekka, ciekawe czy przodem mocno była uderzona z prawej strony ale to musiał by ktos popatrzeć pod maskę, no i jak zawias i motor się sprawuje

... cena faktycznie atrakcyjna pod warunkiem, że wszystkie wady to jej wygląd... ale tym spalaniem gazu to mnie zagiął, hihi

Czy warto w ogóle oglądać???

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150ps-navi-full-C16339160.html

Jestem na kupnie Alfy 159 z tym silnikiem, proszę o wypowiedź czy w ogóle warto jechać oglądać ten samochód??

Dziwnie wyglądała rozmowa z właścicielem tego komisu: Kiedy zapytałem, czy można sprawdzić auto w ASO to powiedział, że nie ma problemu, ale koszt to 300-400 zł bo mają zasadę, że tylko na lawecie. Mam około 40 km, niby nie daleko, ale też na marne nie chce jechać.

Amortyzatory
Powrót