Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jakby ktoś szukał złomu
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-t-spark-CID5-IDae2eH.html
Nie polecam.

1. Nie dało się sprawdzić miarodajnie silnika, ale po zagrzaniu i przepaleniu walnęło na prawdę dużym obłokiem niebieskiego dymu, więc spalanie oleju jest i nie wiem czy tak małe, delikatne stuki na wolnych obrotach...
2. Silnik był dojechany kilkadziesiąt razy do odcinki
3. Skrzynia biegów do smarowania
4. Samochód nie jest zabezpieczony, silnik, cewki wszystko pływało w wodzie
5. Samochód wygląda tragicznie, nie jest zadbany, drzwi to istna "fala" od obić, mocno porysowany, szpachla na dachu, popękany lakier, kierownica wygląda jakby miała przejechane 500kkm
6. W środku tragedia, poobijany, pobrudzony, przetarty
7. Nieaktywne poduszki tylne
8. Przekręcony przebieg
9. Prawy górny wahacz do wymiany, tylny prawy amortyzator działa, ale ma podbicie 2 razy, wiec ok. 40-50% sprawności
10. Wydech do wymiany
11. Uszkodzenie progu z rdzą (bliżej przodu)
12. Samochód był odpalany jakieś (nie pamiętam dokładnie) 8,5tyś razy, co w wychodzi dwa razy dziennie co 2 dni przez cały okres użytkowania
13. Układ hamulcowy wyglądał kiepsko

2. http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-bertone-system-bose-piekna-ID6y4Xbt.html#04c8a1806f

Gość chce 30tyś, po prawej stronie odpada lakier, wygląda jakby był walnięty z przodu i tyłu. Linia bagażnika się nie zgadza o dobre kilka milimetrów, jak po prawej stronie cały kluczyk mi wszedł i dalo się obracać tak po lewej stronie nawet nie było mowy o wsadzeniu, szpara może na 2 z 7mm.. Z przodu to samo, nadkole prawe między swiatłem jest oryginał, po lewej tragedia, nawet listka nie wsadzisz... Ogólnie wyglada tak jakby byla przewalona cała lewa strona, bo drzwi odzierają próg do tego skrzypią i patrząc na mocowanie są troche krzywe, do tego lewe koło jest krzywe, silnik działa jak stary klekot z cieżarówki, oraz coś tam lata, chrobocze podczas pracy, oraz spreżarka kilmatyzacji zamula silnik co jest w przypadku diesla tragedia, nie polecam i radze omijac ten samochod szerokim łukiem, to dosłownie droga mina.

siema cos mi tu nie pasuje 2.0 JTDm i tylko 136 koni?

siema cos mi tu nie pasuje 2.0 JTDm i tylko 136 koni?
To się zdarza. Poprostu jest to programowo okrojona wersja 170 km.
Auto juz obejrzałem. Pan właściciel był oszczędny w słowach na temat samochodu. Dowiedziałem, że jest sprowadzony i jaki ma przebieg. Stwierdził jeszcze ze wózek się zmieści bo byłem z zona i dzieckiem. Środek wyglądał dobrze nie poniszczony. Jeżeli chodzi o blacharke to wg. mnie tragedii nie było. Szyby oryginalne.
Tyle co zdążyłem pooglądać. Do kompa nie zapinalem ponieważ było kilka minut do zamknięcia, a nie chciałem gościa denerwować :)

2.0 były 136 i 170 konne wersje.

Tylko, że 2.0 136 są DWIE wersje.... jedna okrojona tylko programowo (bodajże z regionu Belgijskiego) i silnik nie różni się niczym od 170 wersji oprócz programu.... ale jest też wersja nr 2 która ma inny osprzęt i wtedy nie wyciśniesz tyle co ze 170tki.

2.0 były 136 i 170 konne wersje.

Tylko, że 2.0 136 są DWIE wersje.... jedna okrojona tylko programowo (bodajże z regionu Belgijskiego) i silnik nie różni się niczym od 170 wersji oprócz programu.... ale jest też wersja nr 2 która ma inny osprzęt i wtedy nie wyciśniesz tyle co ze 170tki.
No to myślałem ze jest tylko wersja okrojona elektronicznie. Znowu czegoś nowego się człowiek dowiedział :)

Koledzy, szukam kogoś z Częstochowy żeby obczaić jedno autko. Mam prawie 400km, więc nie usmiecha mi się jechać w ciemno a wlasciciel (prywatny) nie wie czy bylo malowane, szpachlowane czy co tam. Gdyby był ktoś z tych okolic i miał ochotę zobaczyć autko to zapraszam na priv i będę mega wdzięczny za pomoc:)

A może jakiś fachowiec obejrzy moją :D. Przydałoby się fachowe oko :D. Centrum Bytomia, Zapraszam.

Amortyzatory
Powrót