DeeS
Nowy
co to znaczy przerywac? dusi sie czy gasnie?
Gasnac nie gasnie nawet obroty nie faluja tylko przerywa przy przyspieszaniu
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
co to znaczy przerywac? dusi sie czy gasnie?
Czyli rozumiem, że wymiana sprzęgła na niewiele się zdała?
Może i słabe te mechaniki albo piszą bzdury.
Mam 166 z tym samym silnikiem i przy padniętej przepływce są identyczne objawy jak piszesz.
To że wymieniałeś nie znaczy że nie mogła się zepsuć to tylko sprzęt. Sprawdź styki i jak masz możliwość zmień przepływke i wtedy sprawdź jak działa.
Poza tym albo moja Alfa to szrot totalny bo po odłączeniu przepływki to gul gul i koniec, wyłacza się silnik. Nie da się auta wkręcić na wysokie obroty. Takie numery przechodzą tylko na jtd.
Sprawdź ta przepływkę i doloty.
Hamuj chlopie, bzdury nie bzdury, ale nie obrazaj tego forum, wielu juz pomoglo. Dosyc trudno jest postawic diagnoze na odleglosc. Nie wiem jak w ts, ale w jts 2.0 po odlaczeniu przeplywki samochod zachowuje sie prawie normalnie, 0 duszenia tylko problem z przekroczeniem 3500 obrotow (wywala blad) ale nie gasnie. Zawsze mowie najpierw komp i diagnozowanie nie tylko zczytywanie bledow, inaczej sie chyba nie da.
no cały czas nie mam kiedy się za to zabrać chce zamiast tej puszki doprowadzić powietrze z przedniego zderzaka ... może w przyszłym tygodniu coś podłubie jak da efekt to się z tym z tobą podziele ... a filtr K&N rozumiem że sportowy zamiennik tak ? dużo dałeś ?
![]()