Problem z 2.0 ts

• Autor wątku Autor wątku DeeS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

DeeS

Nowy
Auto
AR 156 2.5 V6 Q2
Dzis wracajac ze spotu na a4 dalem gaz w deche a tu tylko 180 i 5 tys obrotow i juz wiecej nie chcialo :( ostatnio zauwazyłem , ze moj tsik zrobil sie jakis mulowaty to nie te auto co wczoraj. Przed chwila bylem sie przejechac i zauwazyłem ,ze ja mu gazu obroty jakos dziwnie ide do gory , a auto ledwo co ma 60 na liczniku i dziwnie wskazowka lata szybko odstawilem auto otworzylem klape dotykam pasek no i wlasnie jaki on poweinien byc? bardzo sztywny? przplywke i sonde mam nowa.

a moze poszlo Ci sprzegło bądz jakies uszczelnienie i masz olej na tarczy sprzegłowej? spotkalem sie z czyms takim, naciska sie gaz obroty ida w gore a wskazówka ledwo ledwo sie podnosi

No prawdopodobnie bedzie to bo mam zapocona skrzynie, tylko czemu na piatce tylko 5 tys max ? moze to byc tym spowodowane?

Ja bym to wykluczył, pod warunkiem, że z miejsca ruszasz normalnie

Bylem sie przejechac zapalilo na dotyk, rozgrzalem auto i na luzie pond 5 tys nie gazowalem do odciecia wiec na luzie wszystko ok. Auto rusza nie szarpie ale ja mu deptam a ten predkosciomierz jakby stal w miejscu :( moge poweidziec , ze pedal sprzegla jest jakis dziwny , ale auto nie szarpie.

To obroty ci nie rosną czy stoi prędkościomierz?

Ostatnia edycja:
Ja nie bardzo rozumiem/widzę w czym jest problem.

Sugerujesz, że obroty idą, a prędkość nie?
Czy że poprostu auto słabo się wkręca i ma niską v-max?

Ile wcześniej byłeś w stanie jechać maksymalnie?

220 smigalem i jeszcze szla do przodu bo bylo 6,5 tys obrotow , a teraz 180 i max 5 tys :( spadam odpiac przeplywke zobaczymy co bedzie jezeli nei pomoze to jak inni sugeruja moze byc sprzeglo :(

z teco co widzialem na filmiku to jest ok, jesli obroty drastycznie by sie podnosily a wskazowka predkosciomierza w tej samej chwile ledo ledwo do moglabo by byc sprzeglo ale w Twoim przypadku wygladalo to dosc normalnie wiec wykluczylbym to, moze sproboj przeczyscic styki na przeplywce moze to jest problemem?

...to cos masz jednak nie "ok" bo z odpieta przeplywka auto powinno palic i jezdzic dokladnie tak jak z podpieta (o ile nie lepiej).

Amortyzatory
Powrót